Dansgroep Wi’j Eren ’t Olde te zien op tv. Foto: Jan Saalmink

Dansgroep Wi’j Eren ’t Olde te zien op tv. Foto: Jan Saalmink

Tv-opnames over de Dansgroep Wi’j Eren ’t Olde

Cultuur

VELSWIJK - Woensdag 15 november stond voor Folkloristische Dansgroep Wi’j Eren ’t Olde uit Velswijk in het teken van het maken van tv-opnames voor programma ‘Van Gelders Grijs’ van Omroep Gelderland. In dit programma bezoekt presentator Jochem van Gelder mensen met een gezamenlijke passie. Het gaat om verhalen waarom juist hun hobby het allermooiste is.

In de ochtend zijn er opnames gemaakt bij enkele leden thuis en daarna ging het verder in de oefenlocatie het Buurthuis D’n Draejer in Velswijk. Er zijn diverse gesprekken met leden opgenomen en Jochem van Gelder heeft in vijf minuten geleerd om de Kruuspolka te dansen op klompen. ’s Middags was er een heus dansoptreden en een kledingshow voor een vrolijk publiek. Aan het eind van deze dag had Jochem van Gelder een mooi presentje in de vorm herinneringstegel met de passende tekst ‘Aj ’t olde eert wordt ’t laeven nog meer weerd’. Zo zie je maar weer dat bij Wi’j Eren ’t Olde er altijd weer wat nieuws te beleven valt.

De mensen van Omroep Gelderland, de leden van de Dansgroep en de medewerkers van D’n Draejer hebben samen een hele dag besteed om een uitzending van 25 minuten te kunnen maken. Wanneer het programma uitgezonden wordt zal tijdig bekend gemaakt worden. Bij Wi’j Eren ’t Olde zijn nieuwe leden altijd welkom en daar past het maken en uitzenden van deze aflevering uit de serie ‘Van Gelders Grijs’ mooi bij.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid