Werk van Nelleke Vonk. Foto: PR
Werk van Nelleke Vonk. Foto: PR

Expositie Nelleke Vonk in de Lambertikerk

Cultuur

ZELHEM – ‘Op weg naar het licht en verder…’ Een serie inspirerende schilderingen gemaakt door Nelleke Vonk. Deze zomer exposeert zij in de Lambertikerk in Zelhem van 10 juni tot en met 15 september. De Lambertikerk is open van maandag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.30 uur en ook rond de zondagse kerkdienst.

Nelleke werkt al langere tijd met thema’s zoals Op weg naar het licht, een serie met mensfiguren. Zij wil belangstellenden uitnodigen om te kijken, te zien. In de hoop dat er een resonantie ontstaat, waarbij beelden die opgeslagen zijn zoals ervaringen, verhalen, gevoelens, verlangens worden aangeraakt, wakker worden geroepen.

De tentoonstelling Op weg naar het licht en verder... bestaat uit een serie mensfiguren op een oneffen ondergrond die ontstaat door het papier of het doek met zijdevloeipapier te beplakken. De schilderingen op stof hebben ook zo’n oneffen ondergrond door de stof van tevoren te prepareren. Met deze techniek en de kleurkeuze maakt Nelleke mensfiguren die ‘Op weg naar het licht’ gaan. Daarnaast zijn ook schilderijen met het thema natuur te zien.

Nelleke Vonk is een veelzijdig kunstenaar. Naast de tentoongestelde schilderijen met acrylverf maakt zij collages, schilderijen met softpastels en handgeverfde zijden shawls. Kleuren fascineren haar en spelen een belangrijke rol in haar werk. Zij laat zich inspireren door mensen en de natuur. In haar beeldend werk probeer ze de menselijke relaties in al zijn diversiteit vast te leggen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid