Fiets de Boer Op deelnemers kwamen op bezoek bij de Coops Molen. Foto: Liesbeth Spaansen
Fiets de Boer Op deelnemers kwamen op bezoek bij de Coops Molen. Foto: Liesbeth Spaansen

Fietsers vonden de weg naar de Wiekenweg

Cultuur

ZELHEM – Coops Molen aan de Wiekenweg was het tweede rustpunt van ‘Fiets! De Boer Op Hemelvaart’. Nog nooit kwamen zoveel vrolijke mensen tegelijk bij Coops Molen aan, maar liefst 1230 fietsers, aldus de organisatoren.

De weersvoorspellingen gaven aan dat het bewolkt zou zijn en er geen wind zou staan, maar het was het tegenovergestelde, zon en juist heel veel wind. De versierde molen draaide onophoudelijk zijn rondjes en de zon nodigde uit om lekker lang rond de molen te blijven hangen.

Koffie, thee, cake, koek, soep en broodjes bal waren dan ook niet aan te slepen evenals het heerlijke ijs van Nostalg-ies die ook ditmaal natuurlijk weer van de partij was. Ook het ‘Coops Molen Meel’ vond gretig aftrek waardoor al snel mensen moesten worden teleurgesteld.

Duo DiJon maakte het geheel af met de meest vrolijke en voor iedereen herkenbare muziek. Men kon zelfs verzoeknummers indienen wat er toe resulteerde dat er spontaan werd meegezongen en er zelfs hier en daar een klein dansje werd gewaagd. Het lied ‘Daar bij die molen, die mooie molen’ werd deze dag meermaals door hen gezongen.

De aanwezige kinderen maakten weer dankbaar gebruik van alles wat er voor hen stond, fietsjes, stepjes en natuurlijk de trampoline. Maar ook de ijscokar en de muziek trok volop hun aandacht. Kortom het was een geweldige dag.

Vele fietsers parkeerden hun rijwiel langs het perceel om bij de Coops Molen koffie te drinken. Foto: Liesbeth Spaansen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant