Expositie in de Kapel van Bronkhorst. Foto: Jaap Berenbak

Expositie in de Kapel van Bronkhorst. Foto: Jaap Berenbak

Exposities in de Kapel van Bronkhorst gaan van start op vrijdag 31 maart

Cultuur

BRONKHORST - De Kapel van Bronkhorst ‘gaat weer los’. Voor veel Achterhoekers, toeristen en dagjesmensen is het stadje Bronkhorst aan de IJssel een graag bezochte plek in onze mooie streek. Midden in dit nagenoeg Middeleeuwse stadje staat de Kapel van Bronkhorst. Voor het 23ste seizoen worden in deze Kapel kunstexposities georganiseerd. Het expositieseizoen gaat op vrijdag 31 maart van start met een expositie van het schildercollectief van Rob Kwist. Dan vanaf 8 april laat At Flierman zijn werk in de Kapel zien.

Gedurende 29 weken is er wekelijks een andere kunstenaar in de Kapel te bewonderen. Een keur van bekende, authentieke en nieuwe kunstenaars zijn hier dan te bewonderen. De exposities zijn bekend in de regio, Gelderland en ver daar buiten en jaar ieder komen veel liefhebbers de schilderijen, beeldhouwwerken, weefkunst en andere kunst bekijken. 

Ook in 2023 zijn er weer de bekende (Achterhoekse) schilders als Jan Reudink, Anne von Drehle, Annie Elissen en het Steenders Palet, maar ook het keramiek van Martine van Zwieten en de houtbewerkingskunst van Otto Koedijk zijn weer te bewonderen. 

Daarnaast zijn er ook nieuwe kustenaars, zoals Jan Baggen uit Zutphen, Ellie Schmitz en Marleen Hansen uit Limburg en een collectief van Keramisten uit de eigen Achterhoek. 

De entree is altijd gratis en de bezoekers kunnen - nadat hun creatieve honger is gestild - neerstrijken op een van zonnige terrassen in het stadje Bronkhorst. Het voorjaar staat voor de deur, de zomer komt eraan en een bezoekje aan het stadje Bronkhorst met de mooie exposities in de Kapel kan weer in de agenda. Van harte welkom! 

Op de website van de Kapel van Bronkhorst is makkelijk zien wanneer welke kunstenaar in de Kapel exposeert. 


trouwkapelbronkhorst.nl/exposities

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid