Bernard Lucassen (l.) en Ab wisselink werden verrast met een goedbezochte afscheidsochtend in het Heidehuus. Foto: Annie Basters.
Bernard Lucassen (l.) en Ab wisselink werden verrast met een goedbezochte afscheidsochtend in het Heidehuus. Foto: Annie Basters.

Heidehuusbestuur neemt afscheid van Ab en Bernard

Cultuur

HALLE-HEIDE - Op zondag 26 maart was er voor Ab Wisselink en Bernard Lucassen als verrassing een afscheidsochtend georganiseerd door het huidige bestuur van de belangenvereniging en het Heidehuus. Beide heren hebben zich vanaf 2014 ingezet om van de Heideschool een volwaardig buurthuis te maken.

In 2014 is in samenwerking met Vereniging Kleine Kernen gekeken wat de mogelijkheden zouden zijn om van dit idee een goed en duidelijk plan te maken. Er werd vergaderd met het toen eerste bestuur en dit resulteerde in een plan dat op 25 januari 2016 van start is gegaan. Er werd verbouwd en door de bijna dagelijkse aanwezigheid van beide heren was er een stabiele en betrouwbare basis waar iedereen op terug kon vallen.

Dit project was een toonbeeld van gemeenschapszin, bedrijven, vrijwilligers, iedereen die kon sloot aan om dit te laten slagen. En dat het geslaagd is, is wel duidelijk. Het Heidehuus staat ondertussen als een huis, er zijn huurders, activiteiten en volop mogelijkheden voor een ieder om gebruik te maken van dit mooie project.

Na negen jaar grote inzet en aanwezigheid werden Ab en Bernard zondag verrast door vele genodigden. Onder hen mensen die gezorgd hebben dat het allemaal doorgang kon vinden, de gemeente Bronckhorst, Vereniging Kleine Kernen en huurders van de kantoren. En natuurlijk de vele vrijwilligers waar lang en veel mee is samengewerkt. De heren kregen uit handen van huidige voorzitter Henrico Berendsen een bon voor een avond uit en voor de echtgenotes een bloemetje als dank voor hun steun en het ‘uitlenen’ van de mannen al die tijd.

Beiden waren zeer verrast door deze ochtend en dit afscheid. Het bestuur heeft dan toch een keer stiekem iets kunnen regelen zonder dat zij op de hoogte waren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid