Een landschap in Alaska. Foto: Aldy Ploeger

Een landschap in Alaska. Foto: Aldy Ploeger

Vrouw in haar eentje op avontuurlijke fietstocht in Alaska

Cultuur

HUMMELO/KEPPEL/DREMPT - Donderdag 16 maart komt Gerda Marsman tijdens de open avond, georganiseerd door Vrouwen van Nu (VvN), afdeling Hummelo, Keppel en Drempt, vertellen over haar fietstocht in Alaska. “Weten dat er ruim 85.000 beren leven maakt het dat je altijd op je hoede bent zowel op de fiets of wanneer je de tent opzet in de wildernis.” De avond is voor iedereen toegankelijk en vindt plaats in de Gouden Karper in Hummelo en begint om 19.45 uur.

Gerda Marsman heeft vele fietstochten gemaakt over de hele wereld. Zij vertelt daar regelmatig over. Deze keer houdt zij een lezing over haar fietstocht door Alaska, de meest noordelijke staat van Amerika. Beren, elanden en ander groot wild kwam zij daar tegen. Hoe overleef je in dit werelddeel op de fiets, welke uitdagingen kom je tegen in dit uitgestrekte gebied en in dat klimaat. Gerda gebruikt geen navigatie, alleen een kompas en een kilometerteller. Maar in haar voorste tas zit wel altijd een kaart én haar fotocamera.

Het jaarprogramma van de Vrouwen van Nu biedt een tiental avonden met de meest gevarieerde thema’s. Binnen de afdeling zijn er ook een aantal interessegroepen zoals een leeskring, culturele kring, tuinclub, handwerkclub en twee kookclubs.

Op deze open avond kunnen dames vrijblijvend kennis maken met de VvN en heren zijn als gast ook welkom. De entreeprijs inclusief koffie en pauzedrankje bedraagt 5 euro voor leden en 8 euro voor niet-leden. Voor inlichtingen over de VvN: www.vrouwenvannu.nl/hummelokeppeldrempt of bel voorzitter Aldy Ploeger, 06-3060 9131.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant