Schilderij van Karin Hoogesteger (r.), schilderij Gertjan Scholte-Albers (l.). Foto: Bas Weetink

Schilderij van Karin Hoogesteger (r.), schilderij Gertjan Scholte-Albers (l.). Foto: Bas Weetink

Dubbelexposite bij Kunst of Art Laag-Keppel

Cultuur

LAAG-KEPPEL - Kunst of Art heeft in het kerkje in Laag-Keppel een nieuwe expositie met werken van de Zutphense kunstenares Karin Hoogesteger en Groningse kunstenaar Gertjan Scholte-Albers. Twee fascinerende kunstenaars met ieder hun eigen stijl.

Karin Hoogesteger
Karin Hoogesteger (1973) volgde de kunstacademie ArtEZ in Kampen, thans Zwolle. In haar werk verkent en verbeeldt zij de altijd aanwezige spanning tussen cultuur en natuur. Zelfs in de schilderijen die alleen de natuur weergeven is er op zijn minst een vingerwijzing naar menselijke invloed, zoals een titel als Cultivated Nature, of een verwijzing naar een muzikale compositie. Dit versterkt het gevoel van melancholie en poëzie die Karins schilderijen oproepen

Gertjan Scholte-Albers
Reeds tijdens zijn studie aan de AKI in Enschede besloot Gertjan Scholte-Albers (1971) het schilderen in een atelier te verwisselen voor de rijke ervaring van het buiten schilderen. Al twintig jaar trekt hij er met zijn fietskarretje op uit om zijn beleving van het landschap te voeden. Hij schildert in de bossen of op het Groningse Hoge Land, waar hij sinds 1999 woont. Zijn natuurbelevingen weet hij om te zetten in eigenzinnige kleurenharmonieën. Het opvallende is dat zijn landschappen er niet uitzien alsof ze naar de werkelijkheid geschilderd zijn. De doeken zijn uitgevoerd in kleuren die de traditionele natuurliefhebber niet in zijn palet heeft.

Openingstijden van het kerkje in Laag-Keppel: donderdag- en vrijdagmiddag van 13 tot 17 uur en zaterdag van 11 tot 17 uur. De expositie is nog te zien tot en met 30 december.


www.kunstofart.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid