Varssels Volkstoneel. Foto: Bertus Jolink
Varssels Volkstoneel. Foto: Bertus Jolink

Het Varssels Feest kan weer losbarsten!

Cultuur

HENGELO/VARSSEL - Na twee jaar gedwongen afwezigheid staat het Varssels Feest weer op het punt om van start te gaan. Op het programma staan onder meer optredens van de band Proost, DJ T-Cota en De Stamgasten. Tevens is er een hilarische voorstelling van het Varssels Volkstoneel. Natuurlijk ontbreken de volksspelen en het kinderfeest met alle bijkomend vermaak niet. De festiviteiten vinden plaats op 7, 8 en 9 oktober 2022. Alles speelt zich af in en rondom de verwarmde feesttent bij de Varsselse molen aan de Varsselseweg 34, Hengelo Gld.

Toneel- en muziekavond
Op vrijdagavond staat het Varssels Volkstoneel weer op de planken voor volk uit Varssel én (verre) omstreken. Dit maal wordt het kluchtig blijspel ‘Bruun Café Dubbel D’ uitgevoerd.
Zoals de titel al doet vermoeden speelt het stuk zich af in een bruin café, maar ‘Dubbel D’ slaat, anders dan je eerst doet denken, op de twee vrolijke zussen Derkje en Dorien die dit café runnen. Makkelijk hebben zij het echter niet, want de zaken gaan niet zo goed. De vaste gasten die er komen kennen elkaar al jaren. Ze hebben allemaal hun eigenaardigheden en zij kunnen niet met en niet zonder elkaar. Zo is daar Reint, een eigenwijze vrijgezel die vindt dat hij altijd gelijk heeft. Evert-Jan is een guitig figuur die regelmatig een borrel te veel drinkt. Hij is bang voor zijn vrouw Wilma: geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Harm, is een motorrijder in hart en nieren met een grote fantasie. Alles wat Harm zegt, moet je halveren en dan is het nog spannend. De excentrieke kunstenares Jet praat alleen via haar hondje. Verder zijn daar nog Kees (bankdirecteur) met zijn vrouw Juul (directeur van een ziekenhuis), die nog moeten inburgeren. En tenslotte is daar Berend, een echte houten Klaas. Hij is zeer zuinig en het lukt hem iedere keer weer zonder wat te betalen het café te verlaten. Maar van dat zuinig gedoe kan de schoorsteen niet roken. Zouden de zussen het hoofd boven water kunnen houden?
Dit blijspel zorgt voor de nodige commotie en hilarische taferelen. De spelersgroep heeft er veel zin in om de bezoekers een plezierige avond te bezorgen.
De aanvang van het toneel is om 19.15 uur en de entree bedraagt 7,50 euro (inclusief koffie en cake). Bij de verloting zijn er weer fantastische prijzen te winnen; de hoofdprijs is een fiets.
Na afloop van de toneelvoorstelling is er volop gelegenheid om te dansen en te feesten op muziek van Teije van Tuil alias DJ T-Cota.

Volksspelen
Op zaterdagmiddag worden traditiegetrouw de volksspelen gehouden, die om 13.30 uur zullen worden geopend door wethouder Evert Blaauw van de gemeente Bronckhorst. Het eerste schot op de houten vogel zal worden gelost door Johan Teunissen, schutterskoning sedert 2019. Naast het vogelschieten kan worden deelgenomen aan vogelknuppelen, pleeborstel gooien, kegelen, doeltrappen, bolero, pijlenrad en bierpul schuiven. Tevens zal er als rode draad een spektakelspel zijn.

Feestavond met band Proost en DJ T-Cota
Zaterdagavond is er een knallend feest met de band Proost. Deze band neemt je mee naar de gezelligste kroeg van Nederland. De feesttent wordt binnen één minuut omgetoverd tot één grote stamkroeg. In een onnavolgbare show met grote hits en niet te vergeten een explosie aan special effects wordt je keer op keer verrast. De optredens van de band worden afgewisseld met muziek van DJ T-Cota, die het publiek meesleept en los laat gaan door zijn passie voor muziek.
Iedereen die van een oergezellig feest houdt is welkom. De entree bedraagt 10 euro. Voor jongeren onder de 18 jaar is de entreeprijs 7,50 euro. Legitimatie verplicht.

Optocht, kinderfeest en muziekmiddag met De Stamgasten
Op zondag om 13.00 uur start vanaf het Buurthuus Varssel de optocht. Zowel jongeren als ouderen worden uitgedaagd om met het creatiefste voertuig heel Varssel op te trommelen. Het nieuwe koningspaar zal hen vergezellen.
Om 13.30 uur beginnen de kinderspelen met leuke, uitdagende onderdelen. Iedereen is natuurlijk welkom om de kinderen aan te moedigen. Deze middag zal een ballonnenclown de kinderen vermaken. Ook is er een spannende attractie, de zogenaamde ‘super sweeper’, waarbij over de armen van de veger moet worden gesprongen. Bovendien staat er een ‘photobooth’ opgesteld, waarbij grappige foto’s kunnen worden gemaakt.

Zowel op zaterdag als op zondag kunnen de kinderen gratis rondjes draaien in de draaimolen. Ook staan op die dagen weer een springkussen, skelters en speciale fietsen klaar.
Vanaf 15.00 uur wordt de muzikale bar geopend door De Stamgasten. Deze vier ervaren muzikanten schenken mixjes van pop, rock, schlagers en Hollandse hits. Nooit halfvol, maar tot het randje! Het is altijd happy hour met de Stamgasten. En wat ook mooi is: de entree voor deze gezellige muziekmiddag is geheel vrij.

Er is dus in het weekend van 7, 8 en 9 oktober veel te beleven in Varssel. Dit mag je niet missen. Tot ziens bij het Varssels feest.

De band Proost maakt er een knallend feest van. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid