Fraai oldtimers te zien tijdens de Zelhemse Oldtimerdag. Foto: PR
Fraai oldtimers te zien tijdens de Zelhemse Oldtimerdag. Foto: PR

Oldtimer tractoren toertocht bij Museum Smedekinck

Cultuur

Vermaak voor groot en klein op het museum-terrein vanaf 12.00 tot 17.00 uur

ZELHEM - Zondag 25 september wordt Zelhem overspoeld met oldtimers tijdens de Zelhemse Oldtimerdag. De start van de toertocht voor oldtimer tractoren is dan bij Museum Smedekinck. Er hebben zich nu al ruim 125 deelnemers ingeschreven. De start is om 10.00 uur.

Daarna rijden de tractoren via woonzorgcentrum De Zonnekamp, Keijenborg en Toldijk naar Pelgrom (Broekstraat 1a) in Hummelo, waar de middagpauze wordt gehouden. Daarna gaat het via Hummelo en Velswijk terug richting Museum Smedekinck, waar de eerste trekker rond een uur of twee wordt terugverwacht. De meeste tractoren zijn daar dan nog een groot deel van de middag van dichtbij te bewonderen.

Het museumterrein met kruidentuin en De Schure zijn vanaf 12.00 tot 17.00 uur geopend en vrij toegankelijk voor publiek. Er zijn diverse activiteiten en bezienswaardigheden. Naast oldtimer tractoren, waaronder die van de MC Cormick Club uit Zieuwent, zijn er ook oude werktuigen en stationaire motoren te zien. Er wordt een groot aantal (oude) ambachten gedemonstreerd, zoals onder andere tin gieten, boekbinden, Grolse wanten breien, glas graveren, klompen maken en wilgentenen vlechten. En er is een onderdelenmarkt.

Kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen en met een minikraan/-graver.

Voor de inwendige mens zijn er diverse hapjes en drankjes verkrijgbaar. Parkeren kan dichtbij en is gratis.


museumsmedekinck.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid