Cleopatra van bouwgroep Import 2.0 is de winnende wagen. Foto: Paul Harmelink

Cleopatra van bouwgroep Import 2.0 is de winnende wagen. Foto: Paul Harmelink

Bouwgroep Import 2.0 wint met Cleopatra

Cultuur

Drempt viert weer feest met kermisoptocht

DREMPT - Een grote optocht van maar liefst zeventien wagens en een vijftal loop- en fietsgroepen trok zondag 18 september door Drempt heen. Actuele thema’s werden afgewisseld met tijdloze onderwerpen. Onder de deelnemers was de jongere generatie bijzonder goed vertegenwoordigd. Het enthousiasme bleef ondanks het slechte weer de hoofdmoot tijdens de optocht: waar het in voor-Drempt nog miezerde, barstte anderhalf uur later in achter-Drempt een flinke bui uit. Maar dat mocht de pret niet drukken in de voorbijtrekkende bonte karavaan. Het publiek had zich goed voorbereid en zij konden vanonder hun paraplu alles aanschouwen. Het papier-maché op de wagens bleef gelukkig overeind, inclusief de op de winnende wagen staande Cleopatra.

Op zaterdagavond werd de Dremptse kermis afgetrapt met het jeugdvogelschieten. En daar vond iets heel bijzonders plaats: jeugdprins van vorig jaar Melvin Looman schoot dit jaar de vogel eraf en kroonde zichzelf hiermee tot jeugdkoning. Hij koos zijn nichtje Selina Driesen tot jeugdkoningin. Ze mochten zondag plaatsnemen in een koninklijke auto vooraan in de stoet.

UITSLAGEN
Grote wagens:

1 Import 2.0 Cleopatra; 2 De Panchies WK voetbal in Quatar; 3 GINderella’s GINderella’s ; 4 De Keet de Weert Huizenmarkt, 5 Hummelose Flowerpower Flowerpower/hippies/jaren 60; 6 De klimtoren Brandweer; 7 Pino De Motorcross; 8 De ploppers Aftrap Oktoberfest; 9 De Dremptse meisjes Lolly’s; 10 BAPEJO Steun de boeren; 11 Oranje comité Drempt Zeepkistenrace Koningsdag; 12 BBB Stikstof; 13 Last minute First Dates; 14 Boozecruisers De roze flamingo; 15 De Jeugd van Tegenwoordig Onbekend; 16 Bielemannen/vrouwen Biellemans; 17 CV de Blauwe Snep Prinsenwagen.

Loopgroepen/fietsgroepen:
1 Genot Drempse Jonkvrouwen; 2 Bloemen De natte bloemetjes; 3 De boefjes Wij pikken een terrasje; 4 Caleb van Zijl Pokemon; 5 DMW Drempt weer op zijn kop.


Meer foto’s op Achterhoekfoto.nl

Foto’s en overige info dremptsekermis.nl

Jeugdkoning Melvin Looman en zijn nichtje Selina Driesen als jeugdkoningin. Foto: Paul Harmelink

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid