Landschap van Doet Boersma. Eigen foto
Landschap van Doet Boersma. Eigen foto

Doet Boersma, Willemijn van der Spiegel en Mariëtte Schouten

Cultuur

HUMMELO - Tot 3 december is aan de Broekstraat 13 in Hummelo in Galerie de Bisschop een Najaarsexpositie. Doet Boersma, schilderijen met als thema ‘Fertile soil’ (bodemvruchtbaarheid), Willemijn van der Spiegel, sculpturen van diverse materialen en Mariëtte Schouten, diersculpturen in brons exposeren. Geopend op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Doet Boersma (Leeuwarden)
Noordelijke schilder van landschappen, planten, licht, lucht en water. De bewondering voor de natuur toont zich in grote bewegingen en subtiele kleurovergangen. Ze voert de kijker mee naar de kracht van de natuur… vegetatie speelt in sommige schilderijen letterlijke een rol doordat de afdrukken van planten verwerkt zijn in haar schilderijen.

Willemijn van der Spiegel (Doesburg)
Voor het vervaardigen van haar eigenzinnige en unieke 3D textielobjecten maakt zij gebruik van een zelf ontwikkelde techniek -dikwijls gecombineerd met andere materialen. Haar ‘sculpturen’ worden duurzaam geïmpregneerd en beschilderd. Zo ontwerpt zij een breed scala aan objecten voorzien van enige symboliek en humor. 

Mariëtte Schouten (Hummelo)
Haar bronzen dieren van zijn realistisch weergegeven met een losse toets, haar voorkeur ligt met name bij vogels maar ook in- en uitheemse dieren maken onderdeel uit van haar collectie. Bij een bezoek aan haar galerie geeft zij, indien gewenst uitleg van het proces van klei of was naar brons.


galeriedebisschop.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid