Marieke Laverman en Rob Chevallier. Foto: PR

Marieke Laverman en Rob Chevallier. Foto: PR

Prachtig en bedreigd: twee visies op Nederlandse natuur

Cultuur

DOESBURG - Beeldend kunstenaars Rob Chevallier uit Steenderen en Marieke Laverman uit Westenvoort exposeren van 16 augustus tot en met 4 september 2022 in de Anna-kapel van de Martinikerk te Doesburg.

Hoe gaat het met de Nederlandse natuur? Goed of niet goed: het is maar hoe je het bekijkt. Met bewondering, verwondering of met zorg. Twee verschillende invalshoeken zijn te zien op de expositie: ‘Prachtig en bedreigd’.
Beeldend kunstenaars Marieke Laverman en Rob Chevallier geven in Doesburg hun eigen kijk op deze mooie én kwetsbare natuur. Laverman biedt een blik op de pracht van de natuur, op delen daarvan en biedt die aan op een manier die vaak uitnodigt even stil te staan. Het werk van Chevallier is gericht op de kwetsbaarheid van de natuur en op natuurbehoud.
Vullen deze visies elkaar aan of zijn ze juist tegenstrijdig? Dat mag de bezoeker bepalen.

Info over de kunstenaars
Marieke Laverman en Rob Chevallier exposeerden in 2021 tijdens de IJsselbiënnale. Daar ontstond het idee voor een gezamenlijke expositie.
Rob Chevallier (Velp) maakt foto-objecten; een combinatie van fotografie en voorwerpen uit kringloopwinkels. Zo ontstaat een verbinding tussen vroeger en nu. Zijn kunstwerken zijn een pleidooi voor hergebruik van materiaal en recycling en bieden tegelijkertijd een kritische blik op de maatschappij. Recent werk bestaat uit grote objecten en installaties. Voorbeelden daarvan zijn ‘De stikstofboom’, ‘Hitte-eilanden’ en ‘Nederland (bedreigd) waterland’.
Marieke Laverman (Westervoort) vindt haar inspiratie vooral in kleurvlekken. Van de ene vlek groeit vanzelf een andere, en nog een. Misschien dat juist daarom haar onderwerpen dicht bij organische vormen liggen: bloemen, bomen, de natuurlijk omgeving. Een recente serie schilderijen vindt haar oorsprong in macro-opnames van zandkorrels.
Naast het schilderen geeft ze ook les in haar eigen atelier in Westervoort.


www.mariekelaverman.nl

www.robchevallier.com

Werken van Marieke Laverman en Rob Chevallier. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant