Veel belangstelling voor Vive la France van bezoekers uit binnen- en buitenland. Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk den Brok

Veel belangstelling voor Vive la France van bezoekers uit binnen- en buitenland. Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk den Brok

Hummelo is een heel weekend in Franse sferen

Cultuur

HUMMELO - Met zaterdag 9 juli de hele dag een stalende zon en zondag 10 juli op een regenbui in de ochtend na, eveneens goed weer, zorgde ervoor dat de achtste brocante- en kunstfair Vive la France de vele bezoekers echt in Franse sferen bracht. Er was een keur aan kramen met allerhande spullen van vooral vroeger, aangevuld met lekkernijen en proeverijen om zo een hele dag in deze sfeer te kunnen blijven.

Door Liesbeth Spaansen

Wie richting Hummelo kwam, werd vakkundig opgevangen door vele parkeerwachten, die ervoor zorgden dat de bezoekers hun auto of fiets op de juiste plek konden laten staan. Eenmaal in de straten rondom de Huiskamer van Hummelo was het vooral genieten van de artikelen die de standhouders uit binnen- en buitenland hadden meegenomen voor hun, eveneens uit binnen-en buitenland afkomstige publiek.

Op de terrassen en verschillende kramen kon worden genoten van proeverijen en van hapjes en drankjes. In de straten was straattheater, zowel kleding van vroeger was zo te zien, evenals een ganzenhoeder. Op de podia zorgen zangers en zangeressen voor de muzikale omlijsting.

In samenwerking met de Kunst4daagse Bronckhorst stond kunstschilder en portrettist Liesbeth Romeijn twee dagen lang bij haar schildersezel waar zowel zaterdag als zondag een prachtig portret van muzikanten verscheen. “Ik vind het leuk om de muzikant in actie te schilderen”, vertelt ze, terwijl ze op het doek poetst. “Dat kan omdat het olieverf is”, legt ze uit. In en rondom de kerk hadden meer kunstenaars hun plaatsen en kramen ingericht.

De organisatie kan tevreden terugkijken op deze achtste editie van Vive la France. Wie ook de brocantemarkt en kunstfair wil (her)beleven, kan op www.Achterhoekfoto.nl de foto’s bekijken.

In een ontspannen sfeer bleven bezoekers van Vive la France even luisteren bij de muzikanten die door de straten liepen. Foto: Janette van Egten
Kramen met allerlei brocante artikelen. Foto: Janette van Egten
Gezellig op het terras voor een hapje en drankje. Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk den Brok
Kunstenaar en portrettist Liesbeth Romeijn aan het werk. Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk den Brok
Kramen met allerlei brocante artikelen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Henk den Brok

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant