Meindert Bussink. Foto: PR
Meindert Bussink. Foto: PR PR

Dream Theater Festival: prijs voor kunsttherapie

Cultuur

VOORST - Het Lintje van Nieuwe Maan is een nieuwe prijs voor iemand die op inspirerende wijze gebruik maakt van creativiteit bij behandelingen van kinderen of jongeren. De commissie bestaat uit gz-psychologen, vaktherapeuten (beeldend, muziek, dans) en de winnaar ontvangt 250 euro en een beeldend werk. 

Het eerste Lintje van Nieuwe Maan zal worden uitgereikt in het weekend van 16 tot en met 18 september op het eerste Dream Theater Festival in openluchttheater Engbergen door GroenLinks-kamerlid Lisa Westerveld. “Met haar volhardende inzet voor en scherpe vragen over de jeugdzorg is zij een belangrijk pleitbezorger” aldus initiatiefnemer van de prijs Meindert Bussink, voormalig gitaardocent bij muziektherapie aan de HAN. 

Helende werking
Ter nagedachtenis aan het werk van zijn in 2019 overleden vrouw Ilse, initieert Bussink zowel het Dream Theater Festival als deze prijs: “Zij zette zich als beeldend therapeut en orthopedagoog met haar praktijk Nieuwe Maan in voor kinderen of jongeren en hun gezin door gebruik te maken van creatieve behandelingen zoals schilderen of een persoonlijk helpend verhaal. Wij zijn drie maanden voor ze overleed in het openluchttheater van Engbergen nog getrouwd en net als bij ons trouwfestival staat bij het Dream Theater Festival creativiteit en verbinding centraal, dus leek me dat ook een geschikte plek voor deze prijs.”
Met deze prijs hoopt Bussink vooral meer aandacht en waardering te kunnen geven aan de helende en preventieve werking van kunstbeoefening.
Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 september is in het bosrijke openluchttheater Engbergen het allereerste Dream Theater Festival waar creëren en verbinden centraal staan. Medeorganisator en broertje van Ilse: “Het uitgangspunt is een gezamenlijke reis met opening en sluiting, waarbij iedereen het hele weekend aanwezig is. Expressie en kunstcreatie zijn belangrijk, net als in het lijf komen en plezier. De optredens en workshops zorgen voor ontspanning en integratie.”
Het alcoholvrije en kindvriendelijke festival hecht grote waarde aan persoonlijke ontwikkeling en nodigt bezoekers uit om meer van hun authentieke zelf te ontdekken via de vier thema’s: beeldend werk, muziek, kleinkunst en lichaam & geest.
Wie ook mee wil denken of -helpen om het festival vorm te geven (vrijwilliger, optreden, workshop, sponsor) is welkom. Via de website kan contact worden opgenomen.


www.dreamtheaterfestival.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant