Koning van de Wassinkbrink 2022 Maarten Wolvetang en zijn vriendin Gerdien Bloemendal. Foto: Corrie Janssen
Koning van de Wassinkbrink 2022 Maarten Wolvetang en zijn vriendin Gerdien Bloemendal. Foto: Corrie Janssen

Maarten Wolvetang nieuwe koning van buurtvereniging ‘de Wassinkbrink’

Cultuur

ZELHEM/WASSINKBRINK - Na twee jaar onderbreking werd er op de tweede zaterdag van juni, zoals gewend, weer het buurtfeest gehouden. Maarten Wolvetang werd na 360 schoten de nieuwe koning en heeft het stokje overgenomen van Henri Toonk. Henri was eerder die dag, samen met zijn vrouw Daniëlle (huidig keizerin) en dochter Benthe, met tractor en wagen opgehaald om zo naar het feestterrein te gaan. Ook mocht hij het eerste schot lossen, waarna het feest kon beginnen.

Onder goede weersomstandigheden en onder het genot van een hapje en een drankje kon er meegedaan worden aan diverse volksspelen, zoals kegelen, sjoelen, stokvangen, ringrijden, eendjes schieten en spijkerslaan. Voor de jeugd was er een spellencircuit uitgezet, waarna ze na het behalen van alle stickers een kadootje uit konden zoeken.

Toeval was dat bij het laatste schot op de vogel de ijscokar van Nostalg-ies aan kwam rijden. Iedereen mocht daar een lekker ijsje gaan halen, waar dan ook volop gebruik van werd gemaakt.

Zo werd de middag gezellig afgesloten en werd het tijd om een hapje te eten, wat ook op het terrein kon bij de patatkraam van de familie Deckert. Alles werd opgeruimd in gereedheid gebracht voor de gezellige avond, met medewerking van Fifty-Fifty die voor een gezellig stukje muziek zorgde.

De vereniging kijkt terug op een geslaagde dag en hoopt dat er volgend jaar weer een buurtfeest kan worden georganiseerd. Het bestuur bedankt alle vrijwilligers die mee hebben geholpen met het opbouwen, het afbreken en tijdens het feest zelf.

Uitslagen van de spelen:
Vogelschieten: Kop: Gerard Wentink, Rechtervleugel: Henk Heerink, Linkervleugel: Bertus Beeftink, Staart: Daniëlle Toonk, Romp: Maarten Wolvetang.
Eendjes schieten t/m 14 jaar: derde prijs: Benthe Toonk, tweede prijs: Koen van Gorssele, eerste prijs: Chris van Til.
Eendjes schieten 15 t/m 17 jaar: eerste prijs: Camiel Theunissen.
Spijkerslaan: mannen 16 jaar en ouder: Joop Wuestenenk, vrouwen 16 jaar en ouder: Femke Beeftink en jeugd t/m 15 jaar: Chris van Til.
Stokvangen: door loting bepaald in alle categorieën: leeftijd 55+: Arnold Maalderink, 16 t/m 54 jaar: Monique Otten en t/m 15 jaar: Jorieke Walvoort.
Kegelen: Gerda Ebbers.
Sjoelen: Loek Oosterink.
Ringsteken fiets: Evert Maalderink.

Foto’s van het buurtfeest, gemaakt door Corrie Janssen, zijn binnenkort te zien op de website van Buurtvereniging Wassinkbrink.


buurtverenigingwassinkbrink.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid