Het plein van de blijdschap door Herbert Willems. Foto: Cees Geursen (Haarlem)
Het plein van de blijdschap door Herbert Willems. Foto: Cees Geursen (Haarlem)

Zomerexpositie in Galerie de Bisschop

Cultuur

HUMMELO - Van 1 juli tot en met 27 augustus wordt in Galerie de Bisschop aan de Broekstraat 13 in Hummelo een zomerexpositie gehouden. Schilderijen van Peter van Loenhout en Herbert Willems en diersculpturen van Mariëtte Schouten zijn op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak te zien.

Schilderijen van Herbert Willems (Haarlem) hebben als thema: landschap, dorpen, huizen en gebouwen. Zijn stijl zou je romantisch realisme kunnen noemen omdat hij geen authentieke afbeelding van de werkelijkheid maakt maar een vervormde. Zijn werk is een spel van licht, schaduw, humor en symboliek.

Het werk van Peter van Loenhout (Hollandsche Rading) is krachtig, impulsief of juist afgewogen en opgaand in zijn omgeving. Peter werkt graag met zand, de kleuren van de aarde vermengen zich met het licht om zo te resulteren in een fascinerend resultaat op papier en doek.

De bronzen dieren van Mariëtte Schouten zijn realistisch weergegeven met een losse toets. Haar voorkeur ligt met name bij vogels maar ook in- en uitheemse dieren maken onderdeel uit van haar collectie. Bij een bezoek aan haar galerie geeft zij, indien gewenst uitleg van het proces van klei of was naar brons.


galeriedebisschop.nl

Leeuw, werk van Peter van Loenhout. Eigen foto

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid