Henk Winkelman is gefascineerd door vloeiende lijnen en vlakken. Eigen foto
Henk Winkelman is gefascineerd door vloeiende lijnen en vlakken. Eigen foto

Schilderijen en reliëfs in de Lambertikerk

Cultuur

ZELHEM - In de Lambertikerk in Zelhem exposeren van 28 mei tot 26 augustus twee regionale kunstenaars hun werk. De Zelhemse Ingrid Meijer met schilderijen in een uitgesproken eigen stijl en de Doetinchemmer Henk Winkelman met witte reliëfs in geometrische lijnen en vlakverdeling. Hoewel zeer uiteenlopend van karakter wordt het werk van beide kunstenaars gekenmerkt door het gebruik van de lijn.

Ingrid Meijer schildert actief sinds de jaren negentig, eerst op Curaçao en later in Nederland, waar ze les nam bij Jos Klaver. Ze werkt voornamelijk in acryl en vindt haar inspiratie vaak in het open landschap. Haar werk is een abstracte interpretatie van deze indrukken. De schilderijen fascineren omdat je ernaar blijft kijken, er diepte in ontdekt of vergezichten en vervaagde figuren in de verte ziet. Niet dwingend maar ruimte gevend voor diversiteit in beleving. Krachtig werk, vol energie, doordacht in beeldopbouw, kleurgebruik en penseelvoering.
Henk Winkelman is gefascineerd door vloeiende lijnen en vlakken. Hij maakt harmonieuze, geometrische composities met een architectonisch karakter waaraan je kunt zien dat hij een bouwkundige achtergrond heeft. Henk Winkelman voelt zich verwant met de esthetiek van de Amsterdamse school en het abstract expressionisme in toegepaste kunst. Naast reliëfs maakt hij ook bronzen beelden. Bij de reliëfs maakt hij meestal een schets op papier om die vervolgens uit te werken in hout of MDF.
De expositie is toegankelijk van maandag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.30 uur en ook tijdens de zondagse kerkdienst.

Ingrid Meijer schildert voornamelijk met acryl en vindt haar inspiratie vaak in het open landschap. Eigen foto

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid