The Grit live bij Radio Ideaal.
The Grit live bij Radio Ideaal.

The Grit bij LIVE@IDEAAL

Kunst en Cultuur

Zelhem - Woensdagavond 11 maart staat de rockband 'the Grit' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

The Grit is in 1997 opgericht door Michel van der Krabben en Jeroen Settels, twee muzikale vrienden, die door hun krachten te bundelen de basis legden voor de energieke rockband die onder de naam 'the Grit' sinds die dag langs de Nederlandse podia toert. De band werd compleet door de komst van drummer Ramon de Winter en de nieuwe gitarist Yana Suryana. The Grit staat bekend als een melodieuze rockband met een uitgebreid repertoire aan aanstekelijke rocknummers. The Grit vaak wordt vaak omschreven als een energieke, spetterende en zelfverzekerde band, die het publiek van het begin af aan pakt en tot het einde vasthoudt.

Er werd inmiddels een demo opgenomen met de bekende Nederlandse producer Gordon Groothedde, die ook verantwoordelijk was voor het werk van onder andere Rich Wyman, Lemon Crush en Spitball. Begin 2005 tekende the GRiT een platendeal bij 'Audiovision/It's your record' van Evert Nieuwstede (Urban Heroes). Er werden twee singles uitgebracht bij zijn label, opgenomen in de 'Hollandspoor Studio' in Den Haag. Dit leverde airplay op bij onder andere radio 2, 3 (Giel Beelen) en kink fm (Jan douwe Kroeske). In september 2005 kwam het debuutalbum 'No. One' uit. Het album belandde zelfs op de eerste plek in de cd top 50.

Als vaste begeleidingsband van de Amerikaanse rockpianist Rich Wyman tourde the Grit enkele jaren geleden door heel Nederland en recentelijk deed de band verschillende optredens met Jan Willem van Holland, de gitarist van de Wild Romance. Binnenkort wil de band de studio weer in voor een nieuwe single en videoclip.

Live@ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond van 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook live willen komen spelen in het programma, kunnen mailen naar live@ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. live@ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant