Bio in Bedrijf
De Biologische Keuken

Zutphen - Sinds december van het afgelopen jaar is Zutphen en omgeving een echte biologische cateraar en maaltijdbezorgdienst rijker: De Biologische Keuken. De onderneming van Judith Oosterveen en Sjoerd Stuut serveert een keur aan gerechten die bereid worden met louter biologische producten, die bij voorkeur afkomstig zijn uit de nabije omgeving: “Door verantwoord te ondernemen willen we iets doorgeven aan de wereld.”

Oosterveen en Stuut hebben beide een achtergrond die gekenmerkt wordt door eten. De vrouwelijke helft van het paar is opgegroeid in de Noordoostpolder, waar ze rond haar achttiende een aantal jaren biologische en dynamische landbouw studeert. Met haar diploma op zak gaat ze aan de slag in de groenteteelt en vervolgens bij een kaasmakerij. Daarna werkt Oosterveen nog een tijd op de kaas- en groenteafdeling van de landelijk opererende biologische supermarktketen Gooody Fooods. Stuut werkte jarenlang voor het internetbedrijf Your Hosting in Zwolle. “Een jonge en snelle onderneming, waar in die tijd niets te gek was”, zo omschrijft hij zijn oude werkgever. “Omdat ik grote een passie heb voor koken werd ik daar opeens benoemd tot kok, in een speciaal daarvoor gecreëerde bedrijfskeuken. Deze baan heb ik een aantal jaren met veel plezier uitgeoefend.” Als het duo in 2012 verhuist naar Zutphen worden serieuze plannen gesmeed voor het openen van een vegetarisch restaurant. “Dit idee hebben we later bijgeschaafd tot een bezorgdienst voor biologische maaltijden”, zegt Oosterveen. Er wordt hard gezocht naar een geschikte locatie en die vindt het ondernemende stel uiteindelijk op de Industrieweg in Zutphen, waar ze op 3 december 2012 De Biologische Keuken starten. De keuze voor biologische producten is volgens Stuut eenvoudig: “Waarom zou je bespoten groenten eten als dat helemaal niet nodig is? Proef zelf het verschil.” De keuze voor bio-producten vloeit tevens voor uit ideologische gedachten: “We willen uiteindelijk beide iets doorgeven aan de wereld.”De Biologische Keuken wil verantwoord ondernemen. De producten die het bedrijf gebruikt zijn voor een belangrijk deel afkomstig van lokale leveranciers die geen kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of gentechnologie gebruiken tijdens het productieproces. “Ons groente en fruit komt in de zomer van Meander in Brummen en in de winter van een biologische groothandel”, zo legt Stuut uit. “Ons brood halen we bij Bakkerij Verbeek in Brummen en het vlees bij slagerij De Groene Weg uit Deventer.” De maaltijden die De Biologische Keuken in Zutphen, Warnsveld en Eefde bezorgt zitten altijd verpakt in biologisch afbreekbare materialen.De menukaart van De Biologische Keuken is uitgebreid. Voor bedragen variërend tussen 8,95 euro en 14,95 euro is er de keuze uit 24 hoofdgerechten: vlees, vegetarisch of vis. Maar ook voor soepen, salades, toetjes, warme- en koude broodjes, snacks en verse sappen kunnen liefhebbers een beroep doen op de diensten van De Biologische Keuken. Verder is er iedere dag een wisselend dagmenu en kunnen senioren bij de onderneming terecht voor een heerlijke biologische warme maaltijd voor slechts 9,95 euro inclusief bezorgkosten. De Biologische Keuken houdt zich verder ook nog bezig met catering. Variërend van hapjes en/of broodjes op locatie tot complete biologische maaltijden. Ook bedrijfscatering, feestavonden, vergaderarrangementen of ontbijtsessies behoren tot de mogelijkheden. Noemenswaardig is ten slotte de service ‘Uit-eten-in-je-eigen-huis’, waarbij De Biologische keuken klanten in een eigen huis een biologische maaltijd voorzet. Stuut: “In onze bus hebben we een warmhoudkast die het eten perfect op temperatuur houdt. En desgewenst koken we ook nog ter plekke.” Voor meer informatie over De Biologische Keuken kunt u terecht op de website:

www.debiologischekeuken.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden