Ize Herwers, Sterre Bomers, Tessel van de Berg, Lauren Herwers, Roosmarijn Santman en Kris Harmsen (v.l.n.r.). Foto: Emely Herwers-Donker

Ize Herwers, Sterre Bomers, Tessel van de Berg, Lauren Herwers, Roosmarijn Santman en Kris Harmsen (v.l.n.r.). Foto: Emely Herwers-Donker

Topprestatie ponyclubleden Rijvereniging Hummelo op Gelderse Kampioenschappen

Sport

BRUMMEN/HUMMELO - Op vrijdag 29 juli kwamen zes pony-amazones van Rijvereniging Hummelo (RvH) in actie op de regiokampioenschappen van Gelderland en Flevoland in Brummen. Zowel in de discipline dressuur als in het springen werd er gestreden voor de kampioenslinten en een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen (Hippiade) op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo van 16 tot en met 27 augustus.

Alle amazones reden in de prijzen en de ponyclub telde later op de dag maar liefst vijf regiokampioenen, dat is een hele bijzondere prestatie! 

In de dressuur werd Tessel van den Berg met haar pony Super Lutmars’ Milan kampioen in de klasse Z2/Z1, categorie C. Sterre Bomers was met haar pony Teddy de beste van de regio in de klasse L1, categorie C. Roosmarijn Santman reed haar pony Maud naar de kampioenstitel in de klasse L2, categorie A/B. Ook was er nog een derde prijs én daarmee ook een ticket voor het NK voor Lauren Herwers met haar pony Charley in de klasse B, categorie A/B.

In de discipline springen verschenen drie amazones van de Hummelose club aan de start. Ook hier werden grote successen geboekt. In de categorie 60 centimeter werd Lauren Herwers met Charley Gelders Kampioen en behaalde Kris Harmsen met pony Winnie een knappe derde plaats. Tenslotte werd Ize Herwers met Thunbergia’s Galanthus Gelders Kampioen in de klasse 90 centimeter voor C-pony’s. Ook deze dames mogen uitkomen voor de provincie Gelderland tijdens de Hippiade.

Verder was er nog een hele mooie uitslag voor rijverenigingslid Linde Hofs, zij werd reserve-kampioen in de klasse L1 met haar jonge paard Nassi. Ze reed exact hetzelfde percentage als de kampioen, maar werd net tweede door de ex-aequo regeling. 

Rijvereniging Hummelo is heel trots en feliciteert de dames met hun mooie prestaties en wenst iedereen veel succes op het Nederlands Kampioenschap.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant