Lalique Museum gaat voor een voorspoedig 2022

Algemeen

DOESBURG - Het Lalique Museum heeft net als de andere musea in Nederland het jaar 2021 noodgedwongen gesloten afgerond. Toch kijkt het Doesburgse museum terug op een vruchtbaar jaar, waarin wederom de nodige stappen zijn gezet in het vergroten van de landelijke bekendheid én het ontwikkelen van het museum. 

“In het afgelopen jaar zijn we achter de schermen volop bezig geweest met het voorbereiden van onze voorgenomen uitbreiding naar De Commanderij, die in het voorjaar van 2023 definitief zal plaatsvinden. Al in het begin van 2022 zal gestart worden met de benodigde bouwwerkzaamheden. Voor ons en voor velen die ons museum een warm hart toedragen een memorabel moment”, aldus een verklaring van het museum.
De tentoonstelling ‘De Stijl; Theo van Doesburg & tijdgenoten’ mocht rekenen op een enorme belangstelling, die in de zomermaanden zelfs de bezoekersaantallen van de zeer succesvolle Chagall-tentoonstelling in 2019 overtrof. Het mooie weer leverde een extra drukke zomer op, waarin menig bezoeker de bloemrijke stadstuin ontdekte.
Minder goed nieuws was er met de twee noodgedwongen sluitingen door de coronapandemie. Maar net als in 2020 werd de ontstane ruimte in de agenda zeer nuttig besteed, onder meer met herinrichting en nieuwe projecten voor het aankomende jaar. Ook kon het Museum een tiental nieuwe Vrienden verwelkomen.

Juwelen
2021 was tevens het jaar waarin de crowdfundingactie voor het behoud van twee zeldzame juwelen succesvol werd afgesloten. In totaal doneerde het publiek 35.000 euro, waardoor beide juwelen toegevoegd konden worden aan de kerncollectie van het museum. Enkele van de donateurs mochten als beloning een mooie prijs in ontvangst nemen.
Het Lalique Museum ziet 2021 daarom niet als een verloren jaar en is dankbaar voor alle steun die het in het afgelopen jaar heeft gekregen. En natuurlijk hoopt men op een spoedige heropening.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid