Vrijwilliger in de schijnwerper | Ans Geurtsen-Rasing

Vrijwilligers zijn voor onze gemeente van groot belang. Daarom stellen we een aantal vrijwilligers aan u voor de komende weken. Enthousiast geworden van de verhalen van deze mensen? Kijk dan op de vacaturebank van www.meedoeninbronckhorst.nl. Hier vindt u diverse vrijwilligersvacatures van verschillende organisaties.

Bij welke organisatie ben je vrijwilliger?
Ik ben vrijwilliger bij Stichting Noodhulp in Zelhem, Zorgboerderij De Mettemaat in Hengelo, Kliederkerk in Hengelo en bij een woongroep van Elver in Nieuw-Wehl. Bij de Stichting Noodhulp bezorgen wij twee keer in de maand op zondagmiddag mensen met een beperking een zinvolle tijdsbesteding, de zogenaamde soosmiddag. Op de zorgboerderij werk ik een aantal vaste dagdelen in de week. Mijn taak bestaat uit het begeleiden van cliënten bij hun werkzaamheden. Bij de Kliederkerk verzorgen wij in oecumenisch verband meerdere keren per jaar een dienst voor kinderen. Bij een woongroep bij Elver ben ik maatje van een van de bewoners. Ik besteed ongeveer 30 uur per maand aan vrijwilligerswerk.

Waarom doe je vrijwilligerswerk?
Als vrijwilliger probeer je de taak van de professionals te verlichten, zoals bijvoorbeeld bij de zorgboerderij en bij Elver. De Stichting Noodhulp werkt alleen maar met vrijwilligers, evenals de Kliederkerk. In de laatste twee gevallen zet ik mij in vanuit een sociale betrokkenheid. Vanuit mijn sociale betrokkenheid vind ik het belangrijk om, zolang ik dat kan, een bijdrage te leveren om mensen die dat nodig hebben iets extra’s aan te bieden waar beroepskrachten niet aan toe komen. Daar hoort ook een stukje gezelligheid bij.

Wat zou je andere adviseren die nog geen vrijwilligerswerk doen?
Kijk eens om je heen en verplaats je eens in de situatie van mensen die minder geluk hebben in het leven en eenzaam zijn. Geef hen aandacht. Vaak is het maar een kleine moeite en geeft het veel voldoening.

Deze rubriek is gemaakt door de stichting Meedoen in Bronckhorst. Meedoen in Bronckhorst legt uit hoe wonen, zorg, welzijn, werk en geldzaken in Bronckhorst geregeld zijn en wijst u de weg naar organisaties, activiteiten, hulp en initiatieven in eigen buurt. Wilt u uw vacature ook op onze site? Maak dan een account aan op onze site en deel zelf uw informatie en vacatures op: www.meedoeninbronckhorst.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden