Agenten van politie gingen op pad in Zelhem om te kijken hoe makkelijk het is voor inbrekers om woningen in te sluipen. Foto: Liesbeth Spaansen
Agenten van politie gingen op pad in Zelhem om te kijken hoe makkelijk het is voor inbrekers om woningen in te sluipen. Foto: Liesbeth Spaansen

Bij bijna de helft van alle bezochte woningen was inbreken mogelijk

ZELHEM - Op donderdagavond 11 november, hebben agenten van politie, samen met de wijkambtenaar, BOA’s en Adviseur openbare orde en veiligheid van de gemeente Bronckhorst, in het dorp Zelhem een witte-voetjesproject uitgevoerd. Dit hebben zij gedaan naar aanleiding van de toenemende woninginbraken in het dorp Zelhem. Het doel van dit project is om de inwoners van Zelhem bewust te maken wat zij zelf aan preventiemaatregelen kunnen treffen en om te kijken hoe makkelijk het is voor inbrekers om de woningen in te sluipen. 

Regionaal witte-voetjesproject start in Zelhem


Indien de kans dit toeliet, plaatsten zij een ‘wit-voetje’ met de tekst: ‘Dit had ook een inbreker kunnen zijn’. Vervolgens belden zij aan en gingen steekproefsgewijs een gesprek aan met de bewoner omtrent de veiligheidsmaatregelen.
Het aantal woning- en bedrijfsinbraken in Bronckhorst is de afgelopen periode toegenomen. Met name vanuit Zelhem kwamen er meer meldingen van woninginbraak. Inwoners worden gewaarschuwd om op te letten. (Bron: Contact Zuid, 1 november 2021)
Bij bijna de helft van alle bezochte woningen deze avond, was er de mogelijkheid tot inbreken. Uit de cijfers deze avond blijkt dat veel bewoners deuren rondom hun woning niet afgesloten hebben. Dit gaf het witte-voetjesteam de gelegenheid om in schuren of zelfs in woningen, een voetje te plaatsen. Hun advies hiermee is om tijdens de komende donkere dagen ook deze deuren te sluiten, zodat inbrekers geen kans meer wordt gegeven! Over het algemeen kreeg het team een zeer positieve reactie van de bewoners uit Zelhem.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden