Net voor kerst slipjacht in Zelhem

ZELHEM - Onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Jachtvereniging (KNJV) organiseert het Jachtcomité Zelhem een slipjacht die op woensdag 22 december word verreden. Het is een van de laatste slipjachten van het jaar. De enige voorwaarde is dat de velden niet bevroren mogen zijn.

Tussen 12.30 en 13.00 uur verzamelen de jagers (ruiters in scharlakenrode of zwarte jassen) en de meute beagles (jachthonden) zich bij restaurant ’t Olde Schot aan de Varsselsestraat. Omstreeks 13.15 uur begint de jacht in zuidelijke/zuidwestelijke richting. Vandaar wordt tegen de klok in, in drie etappes een ronde gereden om Zelhem heen, door het buitengebied over velden, sloten en heggen waarbij de honden een getrokken spoor van vossenmest volgen. Rond 16.00 uur loopt de jacht ten einde, opnieuw bij restaurant ’t Olde Schot.
Het Jachtcomité is enorm bij met de medewerking van de boeren die een overtocht over hun gronden toestaan, en met de vrijwillige inzet van vele anderen zoals de verkeersregelaars die ervoor zorgen dat de jacht veilig de wegen kan oversteken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden