Iris Jaspers is uitgeroepen tot Wereldkampioen Artistic Aerial Hoop junior 2021. Foto: Karen Trotter
Iris Jaspers is uitgeroepen tot Wereldkampioen Artistic Aerial Hoop junior 2021. Foto: Karen Trotter

Iris Jaspers Wereldkampioen Artistic Aerial Hoop junior 2021

Algemeen

DREMPT - Het is Iris Jaspers (15 jaar) uit Drempt gelukt om tijdens het wereldkampioenschap Artistic Aerial Hoop bij de junioren met haar optreden een score van 71.8 punten te behalen, goed voor goud. Dat betekent dat zij is uitgeroepen tot wereldkampioen 2021 in deze discipline. Op 7 november was de officiële huldiging en de uitreiking van medailles en bekers in Huizen.

Deze World Pole & Aerial Championships werden georganiseerd door de IPSF en vanwege corona online gehouden op 22, 23 en 24 oktober 2021. Naast de categorie Artistic Aerial Hoop deed Iris mee met Aarial Hoop Sports en hiermee eindigde zij op een vijftiende plaats.

Tijdens de ‘online’ Nederlandse Kampioenschappen 2021 Aerial & Pole Sport op 17, 24 en 25 juli gepresenteerd door de DAPF (voorheen Paalsportbond), kwalificeerde zij zich voor deze wereldkampioenschappen in oktober. Zij behaalde daar twee keer goud, voor de categorieën Aerial Hoop Sports junior (score 28.7) en Artistic Hoop (score 71.8) en zilver in de Artistic Pole (score 59.4).

Iris is de enige uit het TeamNL die goud mee naar Nederland heeft genomen. Niet alleen haar ouders zijn trots op de resultaten in 2021, ook Iris zelf. Zij kijkt al uit naar de wedstrijden in 2022.

Bekijk hier het filmpje van haar optreden.


www.DAPF.nl

www.iris-aeriallistic.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid