Herman van den Broek exposeert digitale portretten. Foto: PR
Herman van den Broek exposeert digitale portretten. Foto: PR

Herman van den Broek exposeert digitale portretten

LAAG-KEPPEL – De Kunstkamer van Herman van den Broek aan de Dorpsstraat 23 in Laag-Keppel is tot en met 13 februari 2022 te bezoeken. Op afspraak zijn belangstellenden tussen 11.00 en 15.00 uur welkom om een serie portretten te bekijken. Herman vertelt graag zelf meer over het werk.

Ruim vijftig jaar leeft de Keppelse kunstenaar Herman van den Broek voor zijn kunst en door de jaren heen is hij zich blijven ontwikkelen in zijn veelzijdigheid. In de jaren ’80 maakte hij voor het eerst kennis met de digitale mogelijkheden. Dat startte met experimenten met printers, waar diverse bijzondere kunstwerken uit voort zijn gekomen. De wereld veranderde en Herman veranderde mee. Zijn oprechte en waarachtige verontwaardiging over het verlies van eerder verworven humane waarden en rechten met grote gevolgen voor individuele mensen, en tegelijkertijd de verrijking van de steeds grotere mogelijkheden van digitale kunst, hebben hem geïnspireerd tot het maken van een serie portretten waarin deze beide elementen samenkomen. Deze worden nu voor het eerst in Nederland geëxposeerd.

Wie Herman volgt op social media weet dat er afgelopen jaren vele ontwerpen tot stand zijn gekomen. Inmiddels zijn deze ook in binnen- en buitenland aangekocht. De geëxposeerde portretten zijn eerder in Oostenrijk te zien geweest en waren vervolgens bedoeld voor een solo-expositie in Berlijn, die door de COVID-pandemie helaas niet is doorgegaan. Nu de pandemie voorlopig is teruggebracht tot een werkbare situatie, en mensen weer samen kunnen komen, wordt een expositie in De Kunstkamer georganiseerd.

Voor bezoekers die de Kunstkamer al kennen is er één bekend stuk te zien: het grote digitale werk uit 2006, dat door veel mensen is betiteld als ‘Figuur in de mist’ is weer terug in De Kunstkamer en hangt te pronken in de hal. Herman van den Broek geeft belangstellenden graag de mogelijkheid dit werk nog eens te komen bewonderen.

Stuur voor het maken van een afspraak een mail naar herman@hermanvandenbroek.nl.


hermanvandenbroek.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden