Lokale boeren vertellen over de wereld achter ons voedsel

HUMMELO - Drie boeren gaan hun verhaal doen over de agrarische sector en de wereld achter ons voedsel. Ze doen dat op dinsdag 26 oktober vanaf 20.00 uur in de Dorpskerk Hummelo. De avond wordt georganiseerd door de kerken in de regio Hummelo-Keppel-Drempt en Doesburg. 

Voedsel is een eerste levensbehoefte. In de agrarische sector wordt hard gewerkt om goed voedsel te produceren. In de regio zijn veel mooie agrarische bedrijven. Wie door het land rijdt ziet de koeien in de wei staan en gewassen op de akkers groeien. Maar er is niet vaak gelegenheid om echt met boeren te spreken. Wat geeft hen plezier en voldoening in hun werk, wat houdt hen bezig, waarover maken ze zich zorgen, hoe kijken ze naar de toekomst?
Er gebeurt veel in de agrarische sector. De landbouw is vaak in het nieuws. Het woord transitie wordt gebruikt. Hoe kan de landbouw duurzamer worden gemaakt? Er wordt gesproken over kringlooplandbouw, biodiversiteit, verbeteren van de bodemkwaliteit, gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en stikstofuitstoot. Er wordt veel gevraagd van boeren. Investeringen kosten tijd en geld. Hoe zijn ze met deze dingen bezig en wat vinden zij belangrijk? Wat hebben ze nodig en hoe kunnen we hen ondersteunen?
De kerken hebben de avond opgezet omdat ze het belangrijk vinden dat mensen het verhaal van de boeren zelf kunnen horen. De avond is dan ook bedoeld voor een breed publiek. Drie boeren vertellen er een persoonlijk verhaal: Henk Jolink (melkveebedrijf in Drempt), Ben Minkhorst (akkerbouwbedrijf in Hummelo) en Peter Vels (biologisch-dynamisch melkveebedrijf in Hummelo). Er is ruimte voor vragen en gesprek.
Inloop en koffie vanaf 19.30 uur. Vanaf 20.00 uur vertellen de boeren hun verhaal. Na afloop is er nog gelegenheid iets met elkaar te drinken en even met elkaar door te praten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden