<p>Spectaculair motorgeweld bij de Jan van Beekrit. Foto: PR</p>

Spectaculair motorgeweld bij de Jan van Beekrit. Foto: PR

(John Lenders)

Jan van Beekrit in Zelhem

ZELHEM - Na een jaar afwezigheid wordt op zaterdag 16 oktober weer een enduro gehouden in Zelhem. Het is de 42ste Jan van Beekrit, georganiseerd door de ZAMC in Zelhem. 

Projectleider enduro Bennie Freriks is er voor dit jaar weer in geslaagd om een uitdagende en prachtige route uit te zetten. In de route zijn drie proeven opgenomen, met als eerste het alom bekende Zand. De tweede is de Spektakelproef en de derde is de Langenberg. Voor de deelnemers zal deze editie er eentje als vanouds zijn, waarbij zeker weer de nodige stuurmanskunsten en discipline van de coureurs wordt gevraagd. Voor de toeschouwers zullen alle proeven de moeite waard zijn om te bekijken. Zij kunnen bij de Spektakel- en Langenbergproef een natje en een droogje wegwerken.
Op de route en in de proeven is naast het aspect veiligheid speciale aandacht geschonken aan het effect van een enduro op de aanwonenden van de route. Het is onvermijdelijk dat zij met name in het buitengebied geconfronteerd worden met motorgeluiden, en niet-alledaagse drukte. De organisatie dringt er bij de rijders op aan zoveel mogelijk rekening te houden met de aanwonenden en nauwlettend de aanwijsborden/instructies op te volgen, en zeker niet buiten de stippen te rijden, want daar staat de straf van diskwalificatie op.
De ZAMC is voor deze 42ste editie veel dank verschuldigd aan de grondeigenaren die ook dit jaar hun gronden weer ter beschikking hebben gesteld. Ook de sponsoren worden genoemd, die met hun bijdragen deze 42ste Jan van Beekrit mogelijk maken. Ook is de ZAMC enorm blij met de inzet van alle medewerkers.
Na afloop van de enduro zal de prijsuitreiking plaatsvinden bij ZAMC, volgens de op dit moment geldende regels voor sportverenigingen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden