Bronckhorst krijgt deze week nieuwe jeugdburgemeester

HENGELO - Zeven kinderen uit Bronckhorst willen graag Anne Letink opvolgen als jeugdburgemeester van hun gemeente. Wie het zal zijn wordt bekend op 14 oktober. Dat wordt in de raadzaal van het gemeentehuis in Hengelo de verkiezing gehouden en de winnaar bekendgemaakt.

Op de oproep ‘Wie wil jeugdburgemeester van Bronckhorst worden’ onder leerlingen van groep 7 van de basisscholen in de gemeente kwamen zeven aanmeldingen binnen. Deze waren voorzien van mooie motivaties. De jury heeft alle kinderen gevraagd om via een korte presentatie te laten zien waarom zij geschikt zijn voor deze bijzondere ‘baan’. Op basis daarvan wordt de winnaar gekozen. De andere deelnemers nemen zitting in het kinderparlement dat voorgezeten wordt door de jeugdburgemeester.
De verkiezing in het gemeentehuis van Bronckhorst begint om 15 uur. Wie gewonnen heeft wordt rond 16 uur bekend. De nieuwe jeugdburgemeester wordt vervolgens tijdens de raadsvergadering op 28 oktober om 19.30 uur in het gemeentehuis officieel benoemd.

Serieuze taak
De taak van de jeugdburgemeester van Bronckhorst is leuk, maar ook serieus. De jeugdburgemeester zal bijvoorbeeld samen met de echte burgemeester aanwezig zijn bij enkele speciale activiteiten in de gemeente, zoals de uitreiking van het jaarlijkse jeugdlintje en de dodenherdenking. Daarnaast kunnen kinderen in Bronckhorst bij de jeugdburgemeester terecht als ze ideeën hebben voor de gemeente. De jeugdburgemeester kan deze dan aankaarten bij burgemeester Marianne Besselink.
De jury bestaat uit burgemeester Besselink, wethouder van onderwijs Paul Hofman, raadslid Robbert van Velsen en de huidige jeugdburgemeester Anne Letink. De jeugdburgemeester is een jaar jeugdburgemeester. Volgend najaar 2022 vindt een nieuwe verkiezing plaats.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden