Nog minder dan 1500 kaarten voor Mega Piraten Festijn in Zelhem

ZELHEM/NIJMEGEN - Het Mega Piraten Festijn dat op zaterdag 30 oktober plaatsvindt in Zelhem is bijna uitverkocht. Organisator Eddie Mensink laat weten dat er nog minder dan 1500 kaarten beschikbaar zijn. “Het was natuurlijk lange tijd onzeker of het feest kon doorgaan, maar nu we het groene licht hebben, heeft de kaartverkoop een vlucht genomen”, vertelt hij. Het affiche bevat weer vele grote namen uit de wereld van de Nederlandstalige muziek. Van Gerard Joling tot Mooi Wark, van de Spitfires tot Jannes.

Het Mega Piraten Festijn in Zelhem is het vierde in een serie van vijf festivals in dit najaar. De eerste twee zijn al geweest, in Marum en Klazienaveen. Eddie ziet ook de laatste drie helemaal zitten. “Het is bij wijze van spreken één groot bevrijdingsfestival on tour. Iedereen gaat bij ons weer de vrijheid vieren. Ik verwacht echt dat we dit jaar uitbundige taferelen gaan zien, die we nog nooit eerder hebben meegemaakt. Iedereen is hongerig. De artiesten, maar ook het publiek. Je moest eens weten hoeveel berichtjes ik de afgelopen tijd heb gehad van vaste bezoekers. ‘Wanneer kan het weer?’ ‘Wanneer komen jullie weer?’ Het Mega Piraten Festijn is altijd een feest van saamhorigheid geweest. Maar voor die saamhorigheid is het ook nodig dat je samen het leven kunt vieren. En dat kan nu weer!”
Ook de mannen van social mediafenomeen Poar Neem’n zijn weer van de partij. Zij hebben hun eigen Poartytent waar ze gedurende de avond meerdere shows verzorgen. Met stampende beats, boerenrock en veel ongein. En nieuw op het terrein: het RADIONL Feestcafé met als ‘barman’ zanger/DJ Robert Pouwels (die ook een heel goede Hazes neerzet).

Weer open
“Eindelijk licht aan het einde van de tunnel”, stelt Leon Lukassen, namens Lukassen Produkties medeverantwoordelijk voor de organisatie van het Mega Piraten Festijn. “Voor ons is dat fijn, maar voor de artiesten net zo. Zij hebben het grootste deel van het afgelopen jaar niks te doen gehad. Natuurlijk een verlies aan inkomsten, maar ook gewoon niet het podium op kunnen, is voor hen verschrikkelijk. Ja ach, net zoals Eddie verwacht ik echt totale extatische vreugde bij ook die laatste drie Festijnen.”

Programma
Bij het Mega Piraten Festijn zijn optredens van: Gerard Joling, Mooi Wark, Jannes, Ancora, Vinzzent, Lange Frans, Mental Theo, Stef Ekkel, Spitfires, Henk Bernard, Thomas Berge, Willem Barth, Henk Dissel, Django Wagner, John de Bever, Dikdakkers, Bonnie St. Claire, Boer Bennie, Mark’s Hazes Tribute, Belinda Kinnaer, Mart Hoogkamer, Otto Lagerfett, Tinus Hoekstra, Jacques Herb en de band Summerland (die ook enkele artiesten live begeleidt). De presentatie is als vanouds in handen van Willie Oosterhuis. Ook op het terrein: de Poartytent van Poar Neem’n en het RadioNL Feestcafé.

Corona
De bezoekers dienen te beschikken over een geldig coronatoegangsbewijs (in de CoronaCheck-app of geprint via www.coronacheck.nl), een identiteitsbewijs en een geldig toegangskaartje. Op de locaties is de internetverbinding waarschijnlijk slecht. Wie geen volledige vaccinatie of negatieve testuitslag heeft zal geen toegang tot het Mega Piraten Festijn krijgen. Daar wordt streng op gecontroleerd.
Een gratis coronatest moet maximaal 24 uur voor aanvang van het Mega Piraten Festijn afgenomen zijn. Een afspraak maken is enkel mogelijk via: www.testenvoortoegang.nl. Een zelftest volstaat niet. Ook een negatieve coronatest moet via de Corona-Check-app worden aangetoond middels een QR-code.
Het terrein aan de Slangenburgseweg is open vanaf 18.30 uur. Het programma duurt van 19.00 tot 24.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 27,50 euro. Vóór Zelhem strijkt het Festival eerst nog neer in Maaskantje (16 oktober). De reeks wordt op zaterdag 18 december afgesloten in het Arnhemse Gelredome. Meer info op de website.


www.megapiratenfestijn.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden