Maak een stilleven met natuurlijk materiaal. Foto: Heike Engel, studio 21Lux

Maak een stilleven met natuurlijk materiaal. Foto: Heike Engel, studio 21Lux

Kunst door de Brievenbus: expositie met workshops

Algemeen

DOETINCHEM - Op 9 en 10 oktober strijkt de reizende expositie van het project Kunst door de Brievenbus neer in de Dorpskerk in Hoog-Keppel. Ter gelegenheid van deze expositie organiseren Keppel Cultuur, de protestantse gemeenschap en Lang Leve Kunst en Naoberschap van Amphion Cultuurbedrijf samen een serie culturele workshops voor 50-plussers, gegeven door Achterhoekse kunstenaars.

Ook krijgt de kunst een plek in de kerkdienst van zondag 10 oktober om 10:00 uur. Het wordt een meditatieve viering in het thema ‘De kunst van aandacht’ met gedichten, teksten en muziek door Lucian Venderink (piano) en Caroline Hendriks (dwarsfluit). Met aandacht voor wat het project betekent voor de mensen die hebben meegedaan, en voor wat de expositie bij mensen oproept. Voorganger van de dienst is ds. Karin Spelt.
Belangstellenden kunnen zich opgeven voor de volgende workshops:
- Za 9 okt 11.00-12.30 uur: Tekenen met Ankie.
Plezier en humor, deze twee elementen staan centraal in deze tekenworkshop. Laat u verrassen en leer anders kijken. Ook voor mensen die denken niet te kunnen tekenen. Met kunstenares Ankie van den Nieuwenhuijzen.
- Za 9 okt 13.30-15.00 uur: Poëzie met Helma
Samen aan de slag met taal en de schoonheid van woorden ontdekken. Voor iedereen die zich wil laten raken door een mooi gedicht en zelf aan de slag wil. Met verhalenvertelster en dichter des Achterhoeks Helma Snelooper.
- Zo 10 okt 12.30-14.00 uur: Zingen met Lucian
Houdt u van zingen en heeft u het gemist om dat met anderen te doen? Deze workshop bedient u op uw wenken. Met dirigent en pianiste Lucian Venderink.
- Zo 10 okt 14.00-15.30 uur: Stilleven maken met Heike
Tijdens deze verrassende workshop maakt u een bijzonder stilleven van natuurlijk materiaal. Neem uw mobieltje of tablet mee om uw kunstwerk op de gevoelige plaat vast te leggen. Met kunstenares Heike Engel.

Meedoen
De workshops zijn voor nieuwsgierige 50-plussers die zin hebben om eens iets nieuws te proberen en zich creatief uit te laten dagen. Deelname is kosteloos, het aantal plekken is beperkt. Opgeven kan via e-mail: langelevekunst@amphion.nl of telefonisch: 0314-376000. Geef duidelijk aan voor welke workshop u zich op wilt geven en vermeld opgave 9/10 oktober Hoog-Keppel.
Het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap organiseert kunstactiviteiten voor ouderen met als doel samen van mooie momenten te genieten. Partners van het programma zijn Markenheem, Sensire, Attent, de Herbergier, Liemerije, Het Slingelandziekenhuis, Kruiswerk Achterhoek Liemers, Het Cultuur- & Erfgoedpact en Amphion Cultuurbedrijf. Het programma wordt ondersteund door Fonds Sluyterman van Loo, Het RCOAK en het Fonds Cultuur Participatie. Zie ook de website.


amphion.nl/langlevekunst

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant