De jeugd van de Dorpsschool Halle actief bij de opschoondag. Foto: Cindy te Pas
De jeugd van de Dorpsschool Halle actief bij de opschoondag. Foto: Cindy te Pas

Schoolkinderen aan de slag tijdens World Clean up day

HALLE - World Clean up day is een dag met zwerfvuilopruimacties over de hele wereld, in het hele land, in buurten en ook in Halle. In het kader van deze opschoondag waren op vrijdag 17 september de kinderen van groep 6 en 8 actief in het dorp en hebben behoorlijk wat zwerfvuil geraapt. Zelfs in de bosjes werd nog gezocht en gevonden.

Zaterdag zijn er door de deelnemers verscheidene routes buiten het dorp gelopen. Er was aanmerkelijk minder zwerfvuil dan de andere jaren, zou dit komen doordat er minder wordt achtergelaten? Of rapen meer mensen op hun wandel/fietstochten het zwerfvuil op om het mee te nemen.
De mensen in de voetbalkantine zorgden voor de versnaperingen. In samenwerking met de gemeente werd er gezorgd voor alle spullen die nodig waren. Al met al was het de moeite waard en hebben jong en oud samen Halle weer een stuk schoner gemaakt.
Wie regelmatig zwerfvuil gaat opruimen en hier spullen voor nodig heeft, zoals grijpers en hesjes, kan zich als vrijwilliger aanmelden bij de gemeente via deze link. Ook zorgt de gemeente, in overleg, voor de afvoer van het zwerfafval.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden