<p>Burgemeester Marianne Besselink en loco-jeugdburgemeester Kjeld Kempers, Foto: Annabel van den Berg</p>

Burgemeester Marianne Besselink en loco-jeugdburgemeester Kjeld Kempers, Foto: Annabel van den Berg

Kermis zonder licht en geluid dankzij Kjeld

ZELHEM – Loco-jeugdburgmeester Kjeld Kempers heeft de prikkelarme kermis officieel geopend. Vrijdagochtend 17 september waren de attracties open zonder harde muziek of knipperende lichtjes. Het initiatief kwam van Kjeld zelf die het idee als belangrijk punt op de agenda zette. Hij heeft zelf autisme en kan veel meer van de kermis genieten als er minder prikkels zijn. Hij vindt het belangrijk om, voor mensen die dit ook zo ervaren, een prikkelarm uurtje te organiseren.

Door Annabel van den Berg

Kjeld heeft meerdere keren gesproken met kermisexploitanten om te pleiten voor de prikkelarme kermis. Elders in het land wordt dit soms al georganiseerd maar voor de gemeente Bronkhorst is dit de eerste keer. De organisatoren van de kermissen hier hadden er nooit bij stil gestaan dat sommige mensen de harde muziek en lichten niet prettig vonden en zijn allemaal erg enthousiast over het idee. Het plan was om het vorig jaar al te organiseren maar door corona ging de kermis toen helaas niet door. Kjeld treed op 29 oktober af als loco-jeugdburgemeester dus het was bijzonder dat hij de prikkelarme kermis mocht openen als een van zijn laatste taken. Deze werd georganiseerd in plaats van het vogelschieten dat normaal op de vrijdagochtend van de kermis plaatsvindt. 

Alle basisschoolkinderen uit Zelhem waren uitgenodigd voor het prikkelarme uurtje. Ook een aantal kinderen uit het speciaal onderwijs waren aanwezig. Eerst vond het vaandelzwaaien plaats en daarna kwamen de jeugdburgemeester en burgemeester de prikkelarme kermis openen. Vervolgens renden alle kinderen enthousiast over de kermis heen. Een ochtend lang konden zij gratis in alle attracties, alle gokspelen waren speciaal voor de kinderen niet opengedaan. Het was een groot succes en het plan is om de komende jaren elke kermis een prikkelarm uurtje te organiseren.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden