Help mee en geef aan de collectant voor toekomst genezing van nierziekten

Collecte Nierstichting

ZELHEM/HALLE/VELSWIJK - In de week van 19 t/m 25 september collecteren duizenden vrijwilligers voor de Nierstichting om zoveel mogelijk geld op te halen. Ook in de omgeving rond Zelhem zijn meer dan zestig enthousiaste vrijwilligers dan actief als collectant. Het thema ligt dit jaar met name op kinderen met nierproblemen.

Je ziet het vaak niet aan ze, maar opgroeien met een nierziekte eist ongelooflijk veel van kinderen. De Nierstichting zet zich in voor een toekomst waarin nierziekten te genezen zijn. Kinderen met een nierziekte hebben vaak maar één wens: gewoon lekker meedoen met andere kinderen. Spelen met vriendjes. Naar school fietsen. Sporten. Gamen. Logeren bij opa en oma.
De Nierstichting strijdt voor gezonde nieren en nierpatiënten en helpt om nieren gezond te houden, met oplossingen om nierschade te voorkomen. Als je nieren ermee stoppen, doet de stichting er alles aan om het leven met nierziekte draaglijker te maken. Voor een betere behandeling, meer succesvolle transplantaties en de genezing van nierziekte. Zij stimuleert en investeert fors in innovatie en onderzoek.
De Nierstichting is afhankelijk van giften en donaties. De collecteweek is erg belangrijk, benadrukt Henk Winkel, collectecoördinator van de Nierstichting in het gebied van de oude gemeente Zelhem. Het zou erg fijn zijn als meer mensen zich zouden aanmelden als collectant. Helaas zijn er nog steeds ‘witte gebieden’ waarvoor geen collectant zijn. Rond de Velswijk, de Wittebrink en in de Heidenhoek is dringend behoefte aan meer collectanten. Collectanten ervaren het werk als zeer zinvol; er wordt geld ingezameld voor een heel goed doel, men maakt contact met veel mensen, ontvangt veel waardering en het kost maar een paar uur per jaar. Aanmelden kan Henk Winkel, 0314-631906 of via https://nierstichting.nl/2uur. Uiteraard is de stichting ieder jaar ontzettend blij met de inzet van hun collectanten en de steun van donateurs. Laat ze niet voor niets komen, help ook mee. Geef aan de collectant, contant, via QR-code op de bus of doneer direct via nierstichting.nl.

Digitaal collecteren
Steeds minder mensen hebben contant geld in huis en steeds meer mensen betalen digitaal. Met de QR-code is digitaal doneren veilig en makkelijk. Mensen kunnen de QR-code met hun mobiele telefoon scannen en veilig, contactloos en anoniem een donatie doen, via iDeal.


nierstichting.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden