Kraam van het naaiatelier Kieskleurig op de kade van Doesburg. Foto: Hans Wonink
Kraam van het naaiatelier Kieskleurig op de kade van Doesburg. Foto: Hans Wonink

Naaiatelier Kieskleurig actief op DoesburgseKadedagen

DOESBURG - Op zaterdag 18 en zondag 19 september zal het naaiatelier Kieskleurig acte de présence geven met een tweetal kramen op de DoesburgseKadedagen aan de kade in Doesburg.

In de zomer is het naaiatelier al begonnen met de voorbereidingen voor deze dagen met het maken van textiele boodschappentasjes van hergebruikt katoen. Ook werd de basis gelegd voor het creatieve ontwerp van schorten die een prachtige combinatie maken met een schort voor moeder en dochter dan wel voor vader en zoon. Allemaal unieke stuks die een ieder zal inspireren om de heerlijkste gerechten op tafel te toveren.
De vraag naar bijzondere kussens van unieke stoffen is nog steeds groot en op de Kadedagen zullen vele modellen te bewonderen zijn. Ook zijn wensen kenbaar te maken zodat de kussens op maat gemaakt kunnen worden. De keuze uit stoffen is groot zowel in het motief dan wel van verschillende materialen. Er is ook een groot assortiment linnen stoffen in diverse tinten.
Een van de anderstaligen is gespecialiseerd in het ontwerpen en naaien van jassen, jurken, rokken en broeken. Ter plaatse kunnen ideeën kenbaar gemaakt worden en later kan de bestelling thuis worden afgeleverd. Voor degenen die zelf nog graag achter de naaimachine kruipen zijn er bijzondere stoffen, fournituren, ritsen, knopen en al wat men nodig heeft om een uniek kledingstuk te maken beschikbaar. Een aantal anderstaligen zullen graag een praatje aanknopen, al was het maar om de Nederlandse taal te oefenen en te laten zien wat er zoal gemaakt wordt bij het naaiatelier Kieskleurig. Beginnelingen maken meestal geurzakjes, vlaggenslingers of textiele tassen.
Een vrijwilligster zal een demonstratie geven hoe wol gesponnen kan worden en belangstellenden kunnen bij haar vragen kwijt over hoe van een schapenvacht uiteindelijk een trui of sjaal gebreid kan worden. Meer informatie over het naaiatelier staat op de site, of mailen naar info@mooiduurzaamdoesburg.nl.


mooiduurzaamdoesburg.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden