Startzondag Lambertikerk. Foto: Gerrit Wesselink
Startzondag Lambertikerk. Foto: Gerrit Wesselink

Een toost op het nieuwe seizoen

Startzondag Lambertikerk

ZELHEM - Zondag 5 september startte het nieuwe seizoen van de Lambertikerkgemeente. Het kerkenwerk ligt natuurlijk nooit stil, maar na een zomervakantie en corona het werk weer oppakken mag best wat aandacht krijgen. En dat begon al om 9.00 uur ’s ochtends, met muzikanten van Prinses Juliana die vanaf vijf invalswegen naar de kerk liepen. Onderweg sloten overal mensen aan, bij De Zonnekamp vond spontaan een aubade plaats en iedereen was rond 9.30 uur bij de Lambertikerk, waar koffie en lekkers klaar stond.

De zondagse kerkdienst startte om 10.00 uur. En omdat coronaregels nog steeds anderhalve meter afstand voorschrijven, moest voor het eerst in maanden tegen mensen echt ‘Vol is volgende week’ gezegd worden. “Hoe graag we ook anders willen, hoe naar we het ook vinden om mensen te weigeren, ook wij moeten en willen ons houden aan de landelijke voorschriften”, aldus een woordvoerder. “Prachtig, zo’n gevulde kerk, met onder andere een groot deel van de zangers die afgelopen maanden de kerkdiensten ondersteund hebben.” Elke week mochten vier mensen zingen in de dienst, terwijl de rest luisterde. Deze Startzondag was aanleiding voor een bedankje: een zakje nootjes – met een kaartje ‘Geweldi-ge-noten’.
Na de dienst werd er buiten getoost op het nieuwe seizoen. Het weer werkte enorm mee, dus in het zonnetje genoot iedereen aansluitend van een kop soep en een broodje. Voor veel mensen was het na lange tijd weer een mogelijkheid om bij te praten, en daar is volop gebruik van gemaakt.
Na deze aftrap wil de Lambertikerkgemeente vol goede moed allerlei nieuwe initiatieven ontplooien en activiteiten organiseren. Daarover volgt binnenkort meer informatie.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden