<p>Annemarie Oosterink geeft haar moeder Mini Oosterink bloemen voor 30 jaar werk als bandagist. Foto: PR</p>

Annemarie Oosterink geeft haar moeder Mini Oosterink bloemen voor 30 jaar werk als bandagist. Foto: PR

Mini Oosterink stopt als bandagist

ZELHEM - Het is nu bijna 30 jaar geleden dat Drogisterij Oosterink begon met het aanmeten en leveren van elastische kousen. Mini Oosterink heeft dit al die jaren met heel veel plezier gedaan. Het liefst had ze dit nog jaren volgehouden, maar de afgelopen jaren waren lastig. Mede door corona en haar eigen gezondheid heeft de praktijk een tijdje dicht gezeten. Wat ze het allerliefste deed, was naar de mensen toe gaan, een praatje maken en ze vooral van goed advies voorzien.

Doordat ze haar eigen praktijk van begin af aan zelf heeft opgebouwd en alleen deed, wist ze precies wat er allemaal speelde. Dat is wat ze er zo leuk aan vond. Natuurlijk vindt niemand het leuk om een elastische kous aan te moeten, maar de juiste kous kan veel verlichting geven en zodoende zullen de klachten minder worden. Ze kende de mensen en vond het een uitdaging om voor iedereen een passende kous te vinden.

Ook de certificeringseisen en de aanvullende eisen van de verzekeringen maakte het mogen aanmeten en leveren steeds lastiger, daarom is besloten dat het nu een goed moment is om te stoppen.

“Bandagist is een heel specifiek beroep en daarvoor moet je de juiste opleiding en passie hebben”, geeft Annemarie Oosterink (dochter/drogist) aan. “Binnen drogisterij Oosterink hebben we geen opvolging, dus daarom hebben we contact gezocht met Schmidt Medica.” De cliënten hebben afgelopen weken allemaal een brief ontvangen. Hierin is uitgelegd dat de praktijk overgedragen is naar Schmidt Medica.

“De aan- en uittrek hulpen en de specifieke aantrekhandschoenen blijven wij verkopen in onze Drogisterij. Ook de lichtere compressie-kousen en de zogenaamde travel-kousen blijven we verkopen. Ook voor vragen kan iedereen natuurlijk nog steeds bij ons terecht. We willen Mini Oosterink dan ook bedanken voor alle jaren als bandagist binnen ons bedrijf en gaan er vanuit dat ze extra gaat genieten van haar welverdiende vrije tijd!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden