<p>Het beachvolleybalveld leende zich mooi voor het jubileumfeest van Sparta Zelhem. Foto: PR</p>

Het beachvolleybalveld leende zich mooi voor het jubileumfeest van Sparta Zelhem. Foto: PR

65-jarig bestaan volleybalvereniging Sparta

Beachveld bij sporthal de Pol was omgetoverd tot feestlocatie

ZELHEM - Volleybalvereniging Sparta Zelhem heeft zaterdag 4 september haar 65-jarig jubileum, wat op 13 juli was bereikt, gevierd. Het beachveld bij sporthal de Pol werd omgetoverd tot feestlocatie in tropische Ibiza-sfeer. Onder het genot van een hapje, drankje en muziek werd het jubileum goed gevierd. Later in het jaar zal er nog voor de jeugdleden iets worden georganiseerd.

Al vanaf 13 juli 1956 spelen mensen volleybal bij Sparta. De oprichting vond plaats in café de Ploeg te Zelhem en werd bijgewoond door twaalf mensen.
De contributie werd vastgesteld op 80 cent. Was je militair of een jeugdlid, dan betaalde je slechts 25 cent. Een jaar later na de oprichting van Sparta in 1956 groeide de vereniging zodanig dat besloten werd ook een damesafdeling op te richten.
Aanvankelijk werd er geoefend achter de voormalige coöperatie in de buitenlucht. In het najaar van 1957 verhuisde Sparta naar het voor die tijd luxe, pas gebouwde gymnastieklokaal aan de Thorbeckestraat. Doordat dit lokaal te klein was voor wedstrijden, week men uit naar de Markthal op het veemarktterrein in Doetinchem. Hier moest men op een betonnen vloer spelen.

‘Later in het jaar zal er voor de jeugdleden nog iets worden georganiseerd’


Met de komst van sporthal de Pol behoorden het gymlokaal en de Markthal tot het verleden en sindsdien is het ledenaantal sterk toegenomen.
Dit seizoen, 2021-2022, neemt Volleybalvereniging Sparta met 14 teams deel aan diverse competities, te weten 4 dames teams, 3 jeugdteams, 1 dames recreantenteam, 1 heren recreantenteam en 6 miniteams.
Door corona is het volleybalseizoen afgelopen jaar allemaal wat anders gelopen. Er waren geen wedstrijden, maar er werd (conform de landelijke richtlijnen) wel getraind op het beachvolleybalveld. Net voor de kermis zal het veld weer worden afgebroken, maar nog net op tijd leende zich het mooi voor het jubileumfeest.

Ben je nieuwsgierig geworden of volleybal iets voor jou is? Of heb je ooit gevolleybald en kriebelt het weer? De club ontvangt graag nieuwe leden! Meer informatie op onze website of mail naar info@spartazelhem.nl.


www.spartazelhem.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden