<p>Fresco&#39;s in de Hengelose Remigiuskerk. Foto: Marcel Colenbrander</p>

Fresco's in de Hengelose Remigiuskerk. Foto: Marcel Colenbrander

Welkom in de Hengelose Remigiuskerk: Ons Huus is ow Huus!

HENGELO - Onder het motto: Ons Huus is ow Huus is iedereen van harte welkom in de Hengelose Remigiuskerk op zaterdag 11 en zondag 12 september. De kerk aan de Kerkstraat 42 in Hengelo is zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur geopend.

Iedereen kent dit markante, eeuwenoude monument, maar wie is wel eens binnen geweest? Loop gewoon eens binnen en proef de intieme sfeer en verwonder over de indrukwekkende middeleeuwse fresco’s, die dus óók gewoon in de Achterhoek te vinden zijn. Ook bijzonder: het originele Proper-orgel.
Omdat ons huis écht jouw huis is, is iedereen ook van harte welkom om zomaar binnen te lopen bij een speciale open kerkdienst. Zondag van 10.00 tot 11.00 uur is deze speciale open kerkdienst onder leiding van voorganger Helma Luesink. Op elk moment binnen komen lopen mag. Gewoon weer weglopen mag ook, trouwens.
Neem zeker een kijkje bij de expositie van twee Hengelose kunstenaars. Beide dagen zijn bijzondere olieverfschilderijen van Roelof van Gijssel en sfeervolle (natuur)fotografie van Ronny Wormgoor te bekijken.
Kortom: dit is dé gelegenheid om kennis te maken met het Bijzondere Hart van Hengelo, al vele eeuwen geliefd en gekoesterd door ontelbare generaties Hengeloërs.


vriendenhengelose remigiuskerk.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden