<p>High Voltage speelde op Hessenbadpop. Foto: Pim Edelman</p>

High Voltage speelde op Hessenbadpop. Foto: Pim Edelman

Hessenbadpop 2021: dwars door alles heen

HOOG-KEPPEL - In deze woelige en onzekere tijden voor de festivalcultuur ging de tweede versie van Hessenbadpop wel door. Op zaterdag 28 augustus ging Hessenbadpop dwars door muziek genres heen. Jonge kunstenaars uit de Achterhoek kregen de ruimte om hun kwaliteiten te laten horen en zien, zoals Marise (Baak/Toldijk), Lucifer en Miggson (Doetinchem) en High Voltage (Drempt).

Kunstenaars met internationale bekendheid gaven het festival een extra dimensie, zoals Ig Henneman, Annelie Koning en Luc Ex. De avond werd op traditionele wijze afgesloten door BPM die de toeschouwers uit de banken en stoelen kreeg.

Tussen het avond en middagprogramma in presenteerde Thomas Jaspers en Julia Heider een muziekstuk voor drums en dans in het kleuterzwembad, speciaal geschreven voor Hessenbadpop. Ook volgend jaar wil Hessenbadpop graag samenwerken met jonge kunstenaars als ‘zwembadcomponist’. Jur Raatjes, Marije ten Zijthoff en Alec Lansink presenteerde op een fijne manier de kunstenaars aan het publiek.

Het was een bijzonder festival, op een mooie plek, in een gastvrije en vrolijke ambiance. Lokale producten van lokale producenten zoals de wijn, broodjes en pizza’s maakte dit beeld compleet. Een festival organiseren is een uitdaging. Het hart van Hessenbadpop zijn alle vrijwilligers uit de omgeving van het zwembad het Hessenbad die belangeloos met tomeloze energie en enthousiasme eraan werken om het festival te laten slagen.

Volgend jaar Hessenbadpop ‘22, altijd droog weer, stimulerend voor jonge kunstenaars in de Achterhoek. Zet alvast in de agenda: Hessenbadpop ’22, zaterdag 27 augustus 2022.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden