<p>Een van de foto's die op de exposities te zien zijn. Foto: Adri Groot Nuelend.&nbsp;&nbsp;</p>

Een van de foto's die op de exposities te zien zijn. Foto: Adri Groot Nuelend.  

Expositie Gelderse Natuurfotografie in hartje Vorden

Tot en met 12 september in Dorpskerk

Door Jan Hendriksen en Gert van Eck

VORDEN – De jaarlijkse foto-expositie van de leden van de Gelderse Natuurfotografie club vindt dit jaar voor het eerst plaats in de Dorpskerk, in hartje Vorden. De expositie is dagelijks tot en met zondag 12 september gratis te bezichtigen.

De Vordense Dorpskerk wordt naast kerkdiensten steeds vaker ook gebruikt voor concerten en exposities. Voor het exposeren van kunstwerken werden bij de laatste herinrichting van de kerk speciale verlichting aangelegd waardoor kunstwerken nog beter tot hun recht komen. “Licht is de belangrijkste factor in de fotografie. Immers fotograferen is ‘schrijven’ met licht. Laten we onze kunstwerken dan ook volop in het licht zetten”, zo verklaarde voorzitter Henk Droppers van de Gelderse Natuurfotografie club maandagmiddag tijdens de officiële opening van de expositie waarna bestuurslid Gert van Eck de natuurfoto’s letterlijk in het licht zette door de lichtknop op te draaien. 

In eerdere jaren werden de foto’s van de leden van de Gelderse Natuurfotografie getoond in de wat buitenaf gelegen Theetuin in Vierakker, maar dit jaar is de expositie locatie centraal gelegen in Vorden. Zelfs in dit voor de vereniging wat moeilijke corona jaar hebben de leden in totaal honderd foto’s ingestuurd waar de selectiecommissie een keuze uit kon maken. Het niveau van de foto’s lag ook dit jaar weer bijzonder hoog en de commissie heeft veel moeite moeten doen hiervan de beste werken uit te kiezen en toch iedere inzender van de club een plek te geven.

Dit heeft geresulteerd in een expositie met breed gevarieerde onderwerpen uit de natuur. Landschappen, zangvogels, roofvogels en zeevogels, vlinders en andere insecten, bloemen tot en met weerfenomenen en zoogdieren, werkelijk alles is aan bod gekomen in deze expositie. De dertig geselecteerde werken zijn afgedrukt op groot formaat en tentoongesteld met een korte omschrijving en de naam van de fotograaf erbij. Nieuw dit jaar is een video presentatie van alle ingezonden natuurfoto’s, zodat bezoekers ook een indruk kunnen krijgen van alle inzendingen en het fotografisch en kunstzinnig niveau waarop de leden van de Gelderse Natuurfotografie club fotograferen. De leden van de Gelderse Natuurfotografie hebben één gemeenschappelijke passie. Ze zijn stuk voor stuk enthousiaste amateurnatuurfotografen die grote en kleine schatten die de natuur in Gelderland en daarbuiten te bieden heeft, vastleggen op de gevoelige plaat. Tijdens maandelijkse bijeenkomsten bespreken ze elkaars werk in een streven om hun foto’s naar een steeds hoger niveau te tillen. Niet competitie maar inspiratie is daarbij de leidraad.

Openingstijden
Tijdens de tentoonstelling is elke dag in de Dorpskerk een lid van de Gelderse Natuurfotografie aanwezig om vragen te beantwoorden en aan wie daar behoefte aan heeft iets over de foto’s of de fotograaf te vertellen. Bezoekers kunnen dus altijd terecht met vragen over de vereniging en de mogelijkheid een bijeenkomst bij te wonen of lid te worden. De expositie die afgelopen maandag officieel geopend werd is tot en met zondag 12 september gratis te bezichtigen. Openingstijden: dagelijks van 11.00 tot 16.45 uur behoudens zondag van 13.00 tot 16.45 uur. Een sneak preview en een flyer kunt u vinden op www.geldersenatuurfotografie.nl/foto-expositie-2021.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden