Alfred Hissink geeft bloemen aan zijn eerste klant. Foto: PR
Alfred Hissink geeft bloemen aan zijn eerste klant. Foto: PR

Nieuw bedrijf in opslagruimte verhuur

ZELHEM - Aan de Brinkweg in Zelhem zijn sinds kort opslagruimtes te huur. Achter het bedrijf Extensa staan opslagboxen waar mensen tijdelijke opslagruimte kunnen huren. Dit soort opslagruimte wordt vaak gehuurd door mensen die bijvoorbeeld gaan verhuizen of verbouwen en tijdelijk opslagruimte nodig hebben voor hun inboedel. Het is het eerste opslagpark in Zelhem en is bedoeld voor mensen uit de hele regio.

Door Mirjam Rensink

“Ons opslagpark is 24 uur per dag geopend. Mensen krijgen een sleutel van hun eigen opslagruimte en kunnen er dus altijd bij”, vertelt Alfred Hissink. “We hebben uiteraard een alarmsysteem, verlichting en camerabewaking zodat de spullen veilig zijn bij ons.” Op de vraag of hij niet bang is dat er verboden dingen zouden worden opgeslagen zegt hij: “Als iemand een box bij ons wil huren vraag ik altijd waar het voor is. Bijna altijd zeggen mensen dan huisraad of bijvoorbeeld de opslag van een motor. Maar als ze zouden gaan haperen of een onduidelijk antwoord geven dan zeg ik erbij dat ik een loper heb en kan controleren wat ze in de box stoppen. Mochten ze dan nog plannen hebben om iets illegaals te doen dan zien ze er bij het horen van die woorden vast van af.” De boxen variëren in grootte en in prijs. Ze zijn allemaal geïsoleerd en zijn dus bestand tegen hitte en koude en ze zijn honderd procent vochtvrij.

Hissink kwam op het idee voor het plaatsen van opslagboxen door een bevriend ondernemer. “In Doetinchem zijn wel een aantal van dit soort plekken, maar daar bleek een wachtlijst voor. En toen bedacht ik me dat ik achter mijn zaak nog een mooie ruimte heb waar mensen zelfs met de auto naar toe kunnen rijden om hun spullen te halen en te brengen. En omdat het los van de zaak staat zijn ze ook niet afhankelijk van onze openingstijden maar kunnen ze altijd terecht bij hun eigen box.”

Alfred Hissink uit IJzervoorde zit vol met ideeën om te ondernemen. Zijn bedrijf Extensa is de grootste leverancier van gietijzeren tuinlampen in Europa. Aan de voorkant van het pand waar voorheen antiekzaak Lorre zat is niet te zien wat het bedrijf precies doet. Binnen staan een paar lampen in de showroom en verder alleen maar boxen met onderdelen voor die lampen. “De showroom is alleen voor foto’s op internet. Wij zijn geen winkel waar mensen even een lamp gaan kopen. Onze lampen worden hier afgemaakt en gaan dan heel Europa door.” Hissink heeft een indrukwekkende klantenkring opgebouwd in onder andere het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Scandinavië. “Als je bijvoorbeeld in Zweden naar gietijzeren tuinlampen zoekt, kom je als eerste bij ons terecht”, vertelt Alfred Hissink trots. Hij is per toeval in de lampenhandel terecht gekomen.

“Ik werkte als technisch medewerker in de textielindustrie en daarvoor reisde ik de hele wereld over om machines te repareren. Mijn moeder was op zoek naar een lamp in de tuin. Ik was op dat moment in Polen en kwam toevallig langs een bedrijfje waar ze gietijzeren lampen maakte. Dus ik denk, ik neem er twee mee. Dat was 25 jaar geleden en Marktplaats was net begonnen. Ik zette er dus een bij mijn moeder in de tuin en een op Marktplaats. Ik was de eerste die tuinverlichting aanbod op Marktplaats, de lamp was meteen verkocht. Dus ik dacht ik neem er weer een paar mee toen ik even later opnieuw in Polen was. En zo kwam ik steeds thuis met een paar lampen in mijn kofferbak. Uiteindelijk ben ik naar China gegaan waar ik een fabriek opdracht gaf om de onderdelen van dit soort lampen voor mij te gaan maken. Die komen dus nu in grote zeecontainers deze kant op. Wij zetten ze hier in elkaar en verkopen ze dan via onze webshop in heel Europa. Ja zo kan het gaan”, lacht hij. En nu komt er dus een nieuwe tak bij in, of eigenlijk achter, het bedrijf: Opslag Zelhem. En Hissink kennende is dit vast niet het laatste idee dat hij heeft uitgebroed.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden