<p>De jongste kinderen van de Dorpsschool zijn blij dat ze mogen gaan zwemmen en directeur Rick Wolsink is ook opgetogen.
Foto: Fréderique van den Berg</p>

De jongste kinderen van de Dorpsschool zijn blij dat ze mogen gaan zwemmen en directeur Rick Wolsink is ook opgetogen. Foto: Fréderique van den Berg

Schoolzwemmen voor de hele school

HALLE – Kinderen van de Dorpsschool in Halle krijgen vanaf komend schooljaar allemaal zwemles aangeboden onder schooltijd. Zo krijgen ze allemaal de kans hun zwemdiploma te halen. Voor de kinderen uit groep 2, 3 en 4 betekent dit dat ze elke week in het bad liggen. De groepen 5 en 6 en 7/8 krijgen om de week zwemles om hun zwemvaardigheid te onderhouden.

Door Mirjam Rensink

“De ouders waren allemaal meteen enthousiast toen we dit idee opperden’’, vertelt Rick Wolsink, directeur van dorpsschool Halle. “Anders zouden ze twee keer in de week zelf naar het zwembad moeten gaan om hun kinderen naar zwemles te brengen. En voor de kinderen betekent zwemles na schooltijd dat ze twee keer in de week geen speelafspraken kunnen maken en dat kan nu wel. En het is ook nog eens goedkoper dan zelf zwemles nemen, schoolzwemmen met diplomagarantie is 36 procent goedkoper dan zelf lessen betalen bij het zwembad.”

Voor ouders die dat zouden willen is er de mogelijkheid om hun kinderen een keer per week extra te laten lessen zodat ze mogelijk iets eerder hun diploma zouden behalen dan als ze een keer per week lessen. Ook mogen de kinderen in het weekend gratis komen zwemmen om hun zwemmen nog meer te verbeteren. Bijzonder is dat ook de groepen 5 tot en met 8 zwemles gaan krijgen terwijl deze kinderen meestal al lang over een diploma beschikken. Badmeester Alwin Groot Roessink legt uit waarom ook voor deze groep goed is regelmatig te zwemmen. “Als kinderen hun diploma’s hebben is het belangrijk dat ze regelmatig blijven zwemmen zodat ze veilig en goed kunnen blijven zwemmen. We hebben dit jaar gemerkt wat het betekent dat kinderen een paar maanden niet konden zwemmen. Door corona is het bad een hele tijd dicht geweest en dan zie je de kinderen na een paar maanden terug en dan zie je dat ze het niet helemaal meer onder de knie hebben. Dat kan voor problemen zorgen als ze bijvoorbeeld in open water gaan zwemmen.” De oudere kinderen oefenen ook voor het diploma reddend zwemmen wat ze eventueel kunnen behalen als ze dat zouden willen.

De kinderen uit Halle komen iedere week met een speciale bus naar het zwembad. “Dat is geregeld door de gemeente”, vertelt Rick Wolsink. “Leerlingenvervoer, omdat het te ver is om iedere keer te fietsen.” Wolsink hoopt met zijn initiatief meer scholen te stimuleren om het voorbeeld van de Dorpsschool te volgen. “Er zijn alleen maar voordelen voor iedereen, voor de ouders, voor de leerlingen, voor ons lokale zwembad dat op deze uren dan goed gebruikt wordt. Het is goedkoper, het is goed voor de kinderen, ik zie alleen maar voordelen”, lacht Wolsink. En de leerlingen? Die staan al te popelen om lekker het water in te gaan.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden