Eregasten bij het 50-jarig jubileum van peuterspeelzaal Hummeloord, juffrouw Arendsen (m.) en Wilma (r.) genieten van de peuters en de dochter van juf Arendsen, Helma Snelooper geniet van dit moment. Foto: Liesbeth Spaansen
Eregasten bij het 50-jarig jubileum van peuterspeelzaal Hummeloord, juffrouw Arendsen (m.) en Wilma (r.) genieten van de peuters en de dochter van juf Arendsen, Helma Snelooper geniet van dit moment. Foto: Liesbeth Spaansen

Tentoonstelling en terugblik op 50-jarige peuterspeelgroep

Algemeen

HUMMELO – De peuters van de peuterspeelgroep gevestigd in basisschool De Woordhof vierden vrijdag 9 juli dat het bijna vakantie is. Die ochtend stond een optreden door Stephen en Fiora genaamd Acrocordion op het programma en zij genoten op het terrein van de school van het gezellige festival. Aan het einde van deze vrolijke ochtend mochten de peuters en hun ouders aanwezig zijn bij een bijzonder en feestelijk moment ter ere van het 50-jarig jubileum van hun peuterspeelzaal.

Door Liesbeth Spaansen

De kinderen hadden mooie mutsen geknutseld met een grote 50 erop. Daarmee zaten zij tijdens dat feestelijk moment buiten in de kring waar twee bijzondere gasten aanwezig waren: juf Arendsen en juf Lovink. Zij haalden samen herinneringen op en genoten van alle spontane peuters.

Lilian Beuting, directeur van Kinderopvang Spelenderwijs hield een korte toespraak. Zij nam de gelegenheid om de leidsters Patricia en Minke en vrijwilligster Thea te bedanken, maar zij richtte zich ook tot juf Wilma Lovink. Zij was in 1992 begonnen als vrijwilligster op peuterspeelzaal Hummeloord en vanaf 2009 als pedagogisch medewerker. In maart 2019 heeft zij afscheid genomen van de Woordhof en geniet nu van haar pensioen. Inmiddels heeft de peuterspeelgroep in basisschool De Woordhof een mooie plek gekregen en is er een fijne samenwerking met de basisschool.

Mevrouw Arendsen (91), die 50 jaar geleden het eerste peuterklasje Hummeloord oprichtte bij haar thuis in Hummelo was eveneens eregast. Tien jaar geleden ontmoetten juf Arendsen en mevrouw Beuting elkaar bij het 40-jarig jubileum van de peuterspeelzaal. Ook de oprichtster ontving mooie woorden. Mevrouw Arendsen staat na al die jaren nog steeds achter haar visie; het belang en het nut van de peuterspeelzaal. “De kinderen hebben een voorsprong in ontwikkeling”, zegt ze nog steeds pertinent. De leerkrachten, vrijwilligster en eregasten kregen een mooie bos bloemen uitgereikt. De kinderen kregen een present om in de vakantie fijn mee te spelen in de zandbak.

Bloemen voor bijzondere gasten: juf Arendsen en juf Lovink

Voor de aanwezige ouders stonden hapjes klaar en werden koude dranken geserveerd. Er was een diapresentatie over de peuters op scherm te bekijken. Juf Arendsen en Wilma hebben nog steeds veel spullen van de peuterspeelzaal op zolder bewaard en zij stelden deze mooie herinneringen beschikbaar voor de kleine tentoonstelling met daarbij een map vol krantenknipsels met berichten uit de voorbije jaren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid