De jeugdleden van de Hessenrijders. Foto: Wim van Hof
De jeugdleden van de Hessenrijders. Foto: Wim van Hof

Hessenrijders maken weer kilometers

Algemeen

LAAG-KEPPEL - Schaats- en skeelervereniging De Hessenrijders uit Laag-Keppel is volop in beweging. Zo verzorgde deze vereniging op zondag 27 juni een prachtige skeelertocht door de Achterhoek en Liemers.

De toertocht van circa 30 kilometer  was bestemd voor de volwassenen en de ervaren jeugdige skeeleraars. Het was prachtig skeelerweer. Bij het bruggetje aan de Bevermeerseweg in Angerlo moest er even worden gekluund vanwege een ‘open wegdek’. Na het klunen bij de brug was er tijd voor een welverdiende pauze. Na afloop van de skeelertocht werd er nog even gezellig nagepraat op het terras van de Gouden Karper in Hummelo.
Dat de Hessenrijders volop skeeleren en actief zijn, blijkt ook uit het groot aantal jeugdige skeeleraars bij de vereniging . Elke donderdagavond krijgt de jeugd les van gediplomeerde trainers. Ter afsluiting van het zomer-skeelerseizoen werd op donderdag 8 juli een mini-Elfstedentocht voor deze jeugdleden gehouden. Er was een mooi parcours uitgezet in de straten van Hoog-Keppel. De jeugd kon tijdens deze Elfstedentocht zoveel mogelijk rondes skeeleren. Bij de gezellige Koek & Zopie konden ze ‘bijtanken’ van de vele kilometers”. Vanzelfsprekend ontbrak het niet aan de bekende stempelposten in de Friesche Elfsteden en het bruggetje bij Bartlehiem. Na afloop van de tocht ontving elke skeeleraar een unieke Elfsteden-skeelermedaille en een lekkere traktatie.
Daarmee kan de activiteitencommissie van de Hessenrijders weer tevreden terugkijken op twee zeer geslaagde skeeler-evenementen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid