Overzichtsfoto van het DRU Industriepark anno 2021. Foto: Stan Bouman
Overzichtsfoto van het DRU Industriepark anno 2021. Foto: Stan Bouman

DRU Industriepark genomineerd voor NRP Gulden Feniks 2021

Algemeen

ULFT - Het DRU Industriepark maakt kans op een  prestigieuze prijs: de NRP Gulden Feniks 2021. Uit 54 inzendingen is het park doorgedrongen tot de laatste acht. Daarmee is het park volop in in de race voor meest indrukwekkend voorbeeld van geslaagde gebiedstransformatie in Nederland. De winnaar wordt op 16 november bekendgemaakt.

Op 7 juli maakte de jury van de NRP Gulden Feniks 2021 de acht genomineerde projecten bekend in de categorieën Renovatie, Transformatie en Gebiedstransformatie. De naam van de prijs verwijst naar de legende van de feniks die uit zijn eigen as herrijst.
Het DRU Industriepark deed een inzending in de categorie gebiedstransformatie, op basis van de ontwikkeling van de zeven rijksmonumenten op het complex. In die inzending ligt de focus niet enkel op wat er sinds 1997 is herontwikkeld en herbestemd op het park, maar wordt ook gekeken naar de toekomstplannen die er zijn voor een hotel, museum en evenementenhal in de SSP-hal.

Bezoek
De jury (bestaande uit landelijke specialisten op het gebied van architectuur, bouwkunde en architectuurgeschiedenis) bracht op 10 juni een bezoek aan het DRU Industriepark om de locatie persoonlijk te bezichtigen. De jury liet zich onderweg door diverse ‘betrokkenen vanaf het eerste uur’ bijpraten over de transformatie die het DRU-complex heeft doorgemaakt van vervallen industrieterrein tot broedplaats voor cultuur en innovatie. En hoe de visie uit eind jaren negentig ondanks tegenslagen en crisis toch werkelijkheid is geworden.
Op 16 november vindt het jaarlijkse NRP-congres plaats. Tijdens dit congres maakt de jury de winnaar van de NRP Gulden Feniks 2021 bekend. Alle inzendingen én genomineerden zijn te bekijken op onderstaande website.
NRP is een onafhankelijk kennisnetwerk voor de volle breedte van de vastgoedsector. Het netwerk van ruim 100 bedrijven en organisaties zet zich in voor vernieuwing van de bestaande gebouwde omgeving door renovatie en transformatie.


https://arch-lokaal.nl/nominaties-gulden-feniks-2021-bekend/

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid