Kermisfietstocht Keiaosers. Foto: Bert Jansen
Kermisfietstocht Keiaosers. Foto: Bert Jansen

Kermisfietstocht Keiaosers

Algemeen

KEIJENBORG - Op zondag 27 juni organiseert toerclub Keiaosers vanuit Keijenborg een gezellige familiefietstocht door de prachtige omgeving. Op deze geheel uitgepijlde routes kan men kiezen uit afstanden van 20, 30 of 50 kilometer. Inschrijven en vertrekken kan tussen 11.00 en 14.00 uur achter Dorpshuis de Horst. Het voormalige schoolplein kan men bereiken via de Kerkstraat. Bij terugkomst is hier tevens een gezellig aangekleed terras ingericht om nog even na te kletsen.

Speciaal voor de kinderen, met hun ouders, is er een eenvoudige fotopuzzeltocht uitgezet met een lengte van 20 kilometer. Onderweg zijn er foto’s gemaakt van onderwerpen langs de weg die in de goede volgorde geplaatst moeten worden. Hieraan kan men eventueel meedoen, maar je kunt ook gewoon de bordjes volgen en het rondje fietsen zonder puzzel en genieten van een ijsje op de route.
Op de afstanden van 30 en 50 kilometer kan men genieten van het verrassende landschap rondom de Slangenburg of op de terrassen rondom de DRU Cultuurfabriek in Ulft.

Samenwerking
Voor het tweede jaar heeft de toerclub haar traditionele fietstochten met Pinksteren niet kunnen organiseren. Ook Schuttersgilde St. Jan kan weer geen ouderwetse en feestelijke kermis met optocht houden, maar heeft een alternatief kermisprogramma. Het kan toch niet zo zijn dat er in het kermisweekend niets te doen is in Keijenburg! Beide verenigingen bundelen hun krachten. De fietsclub zet een aantal mooie fietsroutes uit op de zondag, en de Schutterij zorgt voor een gezellige aankleding onderweg en bij Dorpshuis de Horst.

Ook de fietsliefhebbers uit de naburige omgeving zijn van harte welkom deze dag. De inschrijfkosten zijn 5 euro voor volwassenen. Daarvoor krijgt men twee heerlijke bolletjes ijs en een volledig uitgepijlde route. Een bekertje frisdrank word er onderweg door de Schutterij aangeboden. Kinderen fietsen deze dag gratis mee.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid