Kijenborg blijft actief, ook zonder traditionele kermis. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Kijenborg blijft actief, ook zonder traditionele kermis. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Keijenborg blijft actief, ook zonder traditionele kermis

Algemeen

KEIJENBORG - Ook dit jaar zal een gewone kermis niet in het vat zitten. De anderhalvemeterregel voorkomt een normaal feest en dus zullen de Keijenborgers een ander programma voorgeschoteld krijgen. Organisator Schuttersgilde St. Jan probeert het voor iedereen interessant te maken.

Tim Rondeel en Silvie Bergervoet van het Gilde vormen al een paar jaar de promotiecommissie van de Keijenborgse Kermis. “Wij schrijven het plan uit voor de mediamomenten en gebruiken eigenlijk alles wat voorhanden is, van krant tot Instagram maar we gebruiken ook fotografen en videospecialisten…” aldus Tim. Silvie: “Daarnaast hebben we nog de website die vorig jaar geheel vernieuwd is en wij verzinnen elk jaar de acties waarmee je bijvoorbeeld toegangskaarten kan winnen.”

Het is in de huidige tijd erg lastig om een goed mediaplan te schrijven en te volgen. “De regels veranderen doorlopend en wat vandaag nog niet kan of mag, is over een paar dagen weer oud nieuws”, stelt Tim. Volgens Silvie geeft dat weer kansen. “Wat eind mei nog onhaalbaar leek, mag met de nieuwe regels vanaf komende zaterdag wel. Daar moeten wij dan weer op inspelen met andere berichten dan gepland. Het houdt je wel van de straat en je kan niet te ver vooruit werken.”

Het goede gevoel is er voor komend weekend. “Het programma dat er ligt is voor nu het maximaal haalbare en wij houden je op de hoogte via onze social media en de website www.kermiskeijenborg.nl”, weten Tim en Silvie.

Voorzitter Martijn Pietersen: “Vanuit de organisatie van de Keijenborgse kermis de complimenten voor de mensen van de gemeente Bronckhorst. Zij proberen op alle mogelijke manieren te kijken wat er wél mag binnen de regels. Die samenwerking ervaren wij als erg prettig, en ja… ook als je samen moet constateren dat er geen gewone kermis kan plaats vinden. De Keijenborgse kermis komt nu gewoon te vroeg, volgend jaar halen we het zeker weer in.”

Programma
Tijdens het komend weekend is er elke dag een activiteit rondom een van de grootste dorpsfeesten van Bronckhorst: de kermis in Keijenborg.

Op vrijdag 25 juni kun je vanaf half negen meespelen met een pubquiz. 80 vragen, een Achterhoekse vragenronde en de kennis van Keijenborg wordt getest. Via de website en de Facebookpagina van de kermis Keijenborg vind je het juiste Youtube kanaal en instructies om in te loggen. Je hoeft je van te voren niet op te geven. De presentatie is in handen van Martin Waser en Theo Tankink.

Op zaterdagavond zal Radio Ideaal live gaan uitzenden vanuit Dorpshuis De Horst in Keijenborg. Tussen acht en twaalf hoor je de beste kermismuziek en zijn er een paar leuke prijzen te winnen. Gewoon afstemmen op Radio Ideaal en laat het over je heen komen; lekker in de luie stoel in je achtertuin. Via Facebook kan je nog stemmen voor jouw beste kermisplaat. De top tien wordt in de uitzending gedraaid.

Zondag is er een fietstocht, georganiseerd door toerclub Keiaosers. Start tussen 11.00 en 14.00 uur vanaf het grasveld bij de gymzaal en tennisvereniging de Keislag, achter Dorpshuis de Horst in Keijenborg.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid