Foto: PR
Foto: PR

Ook Zonnebloemafdeling Zelhem/Halle zet zich in tegen sociaal isolement

Algemeen

Zonnebloemcampagne zet vrijwilligerswerk in de spotlights

ZELHEM/HALLE - In ons land hebben 1,3 miljoen mensen te maken met een matige tot ernstige lichamelijke beperking. Veel Nederlanders realiseren zich niet hoe groot de impact hiervan is en dat een deel van de mensen door hun handicap te maken heeft met sociaal isolement. Zeker in deze coronaperiode. Met een nieuwe televisiecampagne laat de Zonnebloem zien hoe hun vrijwilligers daar verandering in brengen.

Hoofdrolspelers in de nieuwe commercial zijn Loes en Lida. Loes is vanaf haar geboorte spastisch. Haar omgeving kijkt vooral naar wat ze niet kan, maar zelf staat Loes daar anders in. Op haar 25ste gaat ze op zichzelf wonen in een stad waar ze niemand kent. Makkelijk was het niet, integendeel. “Regelmatig viel ik en kwam niet meer overeind.” Een buurvrouw brengt haar in aanraking met de Zonnebloem. Loes gaat mee met vakanties en activiteiten. Tijdens een vakantie leert ze vrijwilliger Lida kennen. Hun eerste uitstapje is een oefenwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen. “Ik ben gek op voetbal. Als ik niet gehandicapt was, speelde ik het zelf”, vertelt Loes. Lida had niet zo de voetbalkriebels, maar heeft nu ook de smaak te pakken. “Loes is aanstekelijk in haar enthousiasme. Dat vind ik zo leuk aan haar.” Ondertussen zijn de twee echte vriendinnen geworden.

Nationale Vereniging de Zonnebloem maakt met de nieuwe campagne duidelijk dat de Zonnebloem mensen met een lichamelijke beperking niet laat zitten. Ook in Zelhem/Halle is de Zonnebloem actief. Naast de persoonlijke aandacht die de vrijwilligers aan de mensen geven, nemen ze hen ook mee eropuit. Ze organiseren kleine uitstapjes in de buurt en ook dagjes uit. “We zijn een prachtige organisatie die belangrijk werk doet. En we willen er in de komende jaren voor nog meer mensen kunnen zijn. Daar hebben we hulp bij nodig. Meer vrijwilligers, maar ook particulieren en ondernemers die ons willen steunen.”

Zonnebloemloterij 2021
Om alle voorgenomen activiteiten te kunnen bekostigen, is uiteraard geld nodig. Een van de weinige bronnen van inkomsten is de opbrengst van de verkoop van loten. Het huis-aan-huis verkopen van loten kan even niet, daarom hebben de vrijwilligers leaflets/flyers in veel brievenbussen gestopt. Daarop staan twee manieren beschreven hoe men loten kan kopen. Dit kan ook via de website www.zonnebloem.nl/zelhem.
Voor meer informatie over het plaatselijke Zonnebloemwerk kan men contact opnemen met Alie Jansen (hoofd bezoekwerk) via aliejansen48@gmail.com of 0314 - 622 915.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid