Marianne van Elk, een van de vrijwilligers voor de nieuwe locatie van het TIP. Foto: Mirjam Rensink
Marianne van Elk, een van de vrijwilligers voor de nieuwe locatie van het TIP. Foto: Mirjam Rensink

TIP Zelhem na lastig jaar open op nieuwe locatie

Algemeen

ZELHEM – Het Toeristisch Informatiepunt heeft een nieuwe locatie in het centrum van Zelhem. Vanaf 1 juni zitten ze in een gedeelte van De Smoks aan de Markt. De hele winter is het informatiepunt gesloten geweest omdat er door alle beperkingen weinig mogelijkheden waren voor uitstapjes.

Door Mirjam Rensink

“Het wordt weer gezellig druk in het dorp, merken we hier”, vertelt Marianne van Elk. “De bungalowparken zaten eigenlijk al die tijd wel vol”, vult Carolien Wesselink aan, “maar nu merk je echt dat de campings weer vol lopen en dat er weer veel dagjesmensen komen.” Grote evenementen zoals de Halse Dag en de braderie in Zelhem staan ook dit jaar nog niet op de agenda. Maar voor fietstochten, wandelingen en andere uitjes is er weer van alles te vinden.

“Ook voor mensen uit de buurt”, zegt Marianne. “We hebben bijvoorbeeld wandelkaarten, maar ook Achterhoekse souvenirs die leuk zijn om mee te nemen als je zelf op reis gaat. En er zijn ook bijzonder mooie boeken te vinden zoals het stripboek ´Hendrik krig krek wat e wol´ dat helemaal in het dialect is opgetekend. Ook het boek ´Smedekinckpaadjes´, waarin diverse wandelingen rondom Zelhem staan beschreven is prachtig om te bekijken.”

Ook deze zomer zullen de vrijwilligers van het TIP het dorp weer volhangen met vrolijke vlaggenlijnen. Iedere maandag tot en met zaterdag is het TIP geopend van 10.00 tot 15.00 uur. Hoewel sommige mensen dat liever niet zouden hebben.. “We hadden laatst een toerist hier die zei dat hij Zelhem en omgeving zo prachtig vond en rustig dat hij hoopte dat we niet te veel reclame zouden maken want dan zou het te druk worden”, lacht Carolien Wesselink.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Zuid